Juventus, Inter Karsisinda Beraberligi Son Dakikalarda Kurtardi

'Italya derbisi' olarak anilan önemli maç 11 berabere bitti.

Italya Birinci Futbol Ligi’nin (Serie A) 9. haftasinda Inter, konuk ettigi Juventus ile 1-1 berabere kaldi.

Ülkede "Italya derbisi" olarak anilan önemli müsabakada ligin iki devi, Milano'daki Giuseppe Meazza Stadi'nda kozlarini paylasti.

Maçta ilk net firsati konuk ekip yakalasa da golü bulan taraf ev sahibi oldu. Inter, 17. dakikada Bosna Hersekli golcü Edin Dzeko attigi golle 1-0 öne geçti. Ilk yari bu skorla ev sahibi lehine tamamlandi.

Ikinci yarida iki ekip de karsilikli ataklarla gol ararken, Juventus son dakikalara girilirken baskisini arttirdi.

Konuk takim 87. dakikada VAR yardimiyla penalti kazandi. 89. dakikada penalti atisini gole çeviren Arjantinli Paulo Dybala, maçta skoru yeniden esitledi: 1-1.

Karsilasmada baska gol olmayinca iki takim sahadan 1'er puanla ayrildi. Bu sonuçla Inter puanini 18 yapti ve 3. siradaki yerini korudu.

Beraberligi son dakikalarda kurtaran Juventus'un yenilmezlik serisi 6 maça çikti. Puanini 15'e yükselten Juventus, puan tablosunda 6. basamakta yer aldi.

Inter kadrosunda yer alan milli futbolcu Hakan Çalhanoglu, ilk 11’de basladigi maçta 61. dakikaya kadar forma giydi. Maçin ilk yarisinda Inter’in golü ve tehlikeli ataklari içinde yer alan milli oyuncu, daha sonra yerini Roberto Gagliardini'ye birakti.

Kaynak: AA