Fatih Terim Açiklamasi 'Penalti Dahil Böyle Pozisyonlari Atamiyorsaniz O Zaman Kaybedeceksiniz'

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Besiktas maçindan sonra yaptigi açiklamada, "Penalti dahil böyle pozisyonlari atamiyorsaniz o zaman kaybedeceksiniz" dedi. Terim, takimin penalticisinin Cicaldau oldugunu, Mustafa Muhammed’in Cicaldau’nun elinden topu almasinin dogru bir sey olmadigini söyledi.

Süper Lig’in 10. haftasinda Galatasaray deplasmanda karsilastigi Besiktas’a 2-1 maglup oldu. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda konusan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, "Takimin penalticisi Cicaldau. Herkes biliyor. Atan da birakan da biliyor. Giresun’da ona attirmadik mi? Elinden almis, atmak istemis. Kritik noktalarda penalti kaçirma rekoru bizde galiba. Geçen sene Denizli’de Babel ilk penaltiyi atmisti, ikinciyi atmasi gerekirken, Emre elinden aldi devreye 3-0 girsek Istanbul’da belki averajla sampiyonlugu alacaktik. Mustafa kaçirdi geçen sene ikinci penaltiyi yine ona attirdim, onu kaybetmemek adina. Herkes biliyor Cicaldau’nun atacagini. Elinden aldi, dogru bir sey degil. Orada eger biz degisiklik istersek isaret ederiz. Nasil Mustafa kaçirdiginda Mustafa atsin diye isaret ettiysem, eger bir degisiklik olursa müdahale ederim. Penalti olmadan Halil kaçirdigi penaltidan daha pozisyon var. Penaltiyi atsak, belki de 2-2 de kalmaz maç baska türlü de olabilir. Penalti dahil atamiyorsaniz böyle pozisyonlari o zaman kaybedeceksiniz" diye konustu.



"METE KALKAVAN HERHALDE O ANDA YANDAKI ILE SOHBET EDIYORDU"

Ikinci golden önce faul olup, olmadiginin sorulmasi üzerine Terim, "Kornerde degil, top oynanirken Nelsson’a yumruk var. Oyun oynanirken, kornerde degil. Mete Kalkavan herhalde o anda yandaki ile sohbet ediyordu. Görmemis olabilir" dedi.

Takim halinde skoru koruyamadiklarini aktaran deneyimli teknik adam, "Topun kontrolünü ne zaman sagladiysak bizim için sikinti yok. Bugün atmosferden mi etkilendiler. Ilk baslarda Morutan, Alex, Berkan çok top kaybettiler. Biz topun bizde olmasi isteyen, oldugu zaman iyi oynayan bir ekibiz. En özelligimizi sahaya yansitmazsaniz hücum yiyoruz. Besiktas’in ileride yetenekli oyunculari var. Pas yaptiginiz zaman da bu pasi kovalamayi oyunculari da var. Yüksek pas hatasiyla, yüksek top kaybetme yüzdesiyle oynarsaniz aleyhinize olur. Mesela 1. golde Vitor kafayi vuruyor, kerem kafasini uzatiyor geri çekiyor. Ortaya müsaade etmek demek kalemizde tehlike görmek demek. Çalisacagiz. Yapacak bir sey yok. 3 UEFA maçinda gol yemeyen bir takimdan bahsediyoruz" seklinde konustu.

Maglubiyetlerde baslarina olaganüstü hallerin geldigini ifade eden Terim, "Kötü gol yiyoruz. Hatali gol yiyoruz. Penalti atamiyoruz. Bu bahanelere de siginmiyoruz. Daha çok çalisacagiz diyoruz. Çalismaktan baska bir seyimiz de yok. Hepsini çalisiyoruz. Oyun içinde unutuluyor demekki. Kötü goller yiyoruz. Bunu sik yiyoruz. Hiçbir maçin kolayi yok. Bazen zor dediginiz maçlar kolay geçer. Kolay geçecegini düsündügünüz maçlarda da zorlanacagiz” açiklamasinda bulundu.

Besiktas kalecisi Ersin Destanoglu’nu tebrik eden Fatih Terim, iyi oynadigi söyledi.



"GENELDE BIZ OYUNUN KONTROLÜNÜ ISTEYEN BIR OYUN ANLAYISINA SAHIBIZ"

Maçlarin tamamina bakildiginda Galatasaray’in yüzde 50’den fazla topla oynadigini göründügünü söyleyen deneyimli teknik adam, "Ama 2-3 tane maç yüzünden, biz eksiye geçince böyle soruya maruz kalik. Oyunun kontrolünü yine Galatasaray alacaktir. Bazen topu rakibe birakmak isimize gelir. Geçis hücumu yapabilecek oyunculara sahibiz. Oyun baska türlü oynanabilirdi. Bugün ve geçen maç evet. Öyle bir felsefem yok. Tam tersine topun sahibi biz olmaliyiz. Bazen isteyerek, bazen istemeyerek ona göre oynamak zorundasinizdir. Genelde biz oyunun kontrolünü isteyen bir oyun anlayisina sahibiz. Istedigimin disinda olandan ben de sikayetçiyim" degerlendirmesinde bulundu.

"TURU GEÇERSEK BIRKAÇ YERE GEREGINI YAPACAGIZ"

Oyun anlayislarinda beklerin derinde top almasini, hücumda hareket etmesi isteyen bir hoca oldugunu belirten Fatih Terim, "Orada zaman zaman sikintimiz oluyor. Sacha yetisir diye düsünmüstük, yetismedi. Bazen bazi oyuncular önemli oluyor. Yedlin daha defansa yönelik bir oyuncu. Belirli bir noktaya olmazsa olmaz diye düsüncemiz yok. Su maçlarimizi oynayalim, zaten hareket halindeyiz. Bu gidisle eger Allah nasip ederse, turu geçersek birkaç yere geregini yapacagiz. Arkadaslarimiz çalisiyor. Ocak ayina kadar bazi seyler de gelisir zaten. Çok da fazla zaman yok maçlar devam ettigi için. Bir an evvel her seyin hazir olmasi lazim. Gitmeler, gelmeler olacak, olmali. Profesyonellik bunu gösteriyor. Burada fazla süre alamayan gitmek isteyecektir. Biz memnun degilsek oraya daha iyi bir opsiyon bulursak almak isteyecegiz. 5 senelik sözlesme imzaliyor, 1 sene sonra diyor ki ben memnun degilim, gitmek istiyorum diyor. Su maçlar oynanirken, bütün oyuncularimiz degerlidir. Su andaki herkese ihtiyacimi var" diyerek sözlerini tamamladi.

(Oguzhan Ort/IHA)

Kaynak: İHA