'Beysehir Gölü Kurumasin' Yazili Pankart Açarak Göldeki Su Seviyesine Dikkat Çektiler

.

Izmir'den Beysehir ilçesine gelen yelken sporculari, göl üzerinde "Beysehir Gölü kurumasin" yazili pankart açarak, su seviyesi giderek azalan Beysehir Gölü'ne dikkat çekti.

Izmir'den "Linea Rossa" adli yelkenli katamaran ile ilçeye gelen yelken sporculari Onur Tok ve Mehmet Aksakal, Beysehir Belediyesi'nin de destek verdigi Beysehir Gölü üzerinde düzenlenen yelken sporu etkinligine katildi.

Etkinlik çerçevesinde Karaburun plajinda tatli sulara indirilen yelkenli katamaran, kumsalin açiklarinda gerçeklestirdigi gösterinin ardindan rüzgar sörfüyle ilerledigi Beysehir ilçe merkezindeki kiyilara geldi.

Ask Adasi önüne geldiginde yelkenli üzerinde “Beysehir Gölü kurumasin” yazili pankart açan sporcular, son zamanlarda su seviyesi ile ilgili sorunlar yasayan Beysehir Gölü’nün güzelliklerinin kaybolmamasi adina farkindalik olusturmaya çalisti.

Beysehir Belediye Baskani Adil Bayindir, gazetecilere yaptigi açiklamada, Beysehir’e davet ettikleri Naci Gül'ün, "Beysehir Gölü'nün öne çikmasi için üzerimize düsen ne varsa yapmaya hazirim" sözünün ardindan Linea Rossa sponsorlugunda ilçeye gelen yelken sporuna gönül veren isimlerle bir etkinlik düzenlediklerini belirtti.

Yelken sporcusu Onur Tok ise Linea Rossa sponsorlugunda Türkiye çapinda çesitli teknelerle yelken yarislarina katildiklarini hatirlatarak, "Buradaki amacimiz da, Beysehir Gölü'nde de yelken yapilabilecegini göstermek ve belki ilerleyen zamanlarda Beysehir Gölü'nde bir yelken kulübü kurulmasina vesile olmak. Farkindalik yaratip göllerimizin daha dikkatli kullanilmasi için elimizden geleni yapmaya çalisiyoruz." dedi.

Yelken sporcusu Mehmet Aksakal ise sporcu arkadasiyla birlikte milli takim düzeyinde de olmak üzere yillarca yarislara katildiklarini hatirlatarak, "Beysehir Gölü basta olmak üzere, birçok gölümüzde su sporlarina ilgi, alaka ve sevginin gelistirilebilecegini düsünüyoruz. Bu, zaman içerisinde olacaktir tabii ki. Belediye baskanimiz gibi, sporu destekleyen insanlarin, Linea Rossa gibi markalarin destegiyle bu yillar içerisinde gerçeklesecektir. Umarim biz uzun bir yolculugun baslangicina fayda sagliyoruzdur." dedi.

Kaynak: AA