Besiktas-Galatasaray Derbisinin Ardindan

Besiktas Teknik Direktörü Sergen Yalçin: 'Kazanmak çok önemliydi. Derbi maçlari önemlidir ve kazanmak zordur. Güzel bir oyun oldu' 'Sadece bir maçlik sonuçlar bizi mutlu etmemeli. Mayis ayina kadar gidecek serüven var. Hiçbir zaman vazgeçmeyecegiz, sonuna kadar bunu zorlayacagiz. Geçen sezon bunu becerdik' 'Basarisizlik durumunda ilk gidecek kisi teknik direktör. Sadece basariya endeksli is yapiyoruz. Dünyanin hiçbir yerinde böyle degil, sadece bizde öyle'

Besiktas Teknik Direktörü Sergen Yalçin, takiminin Galatasaray'i 2-1 yendigi derbi maçta oyuncularinin çok iyi mücadele verdigini söyledi.

Karsilasmanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda yaptigi açiklamada Sergen Yalçin, "Kazanmak çok önemliydi. Derbi maçlari önemlidir ve kazanmak zordur. Güzel bir oyun oldu." dedi.

Iki takimin da iyi mücadele ettigini belirten Yalçin, "Dostça müsabaka oldu. Oyuncular dürüst davrandilar. Iki camiaya yakisir maç oldu. Maç berabere de bitebilirdi. Son dönemde yasadigimiz iyi olmayan sonuçlar var. Bu dogal olarak üzerimizde baski yaratti. Hem bizim hem de oyuncularin üzerinde aldigimiz sonuçlarin etkisi var. Bu antrenmanda da oyunda da net bir sekilde belli oluyor." diye konustu.

Sezon basinda genis bir kadro kurduklarini hatirlatan Yalçin, "Oynanan maçlardan sonra, özellikle Sampiyonlar Ligi'ndeki maçlardan sonra yasadigimiz sakatliklar takimin dagilmasina ve düzenin bozulmasina neden oldu." ifadelerini kullandi.

- "Sabirli olmaliyiz"

Derbi maçta iyi oynayan, savasan ve kazanmak için her seyini veren bir oyuncu grubu oldugunu vurgulayan Yalçin, sözlerini söyle sürdürdü:

"Bu istegimiz, arzumuz ve gücümüz devam ettigi sürece iyi sonuçlar gelecektir. Lig için erken, daha ilk çeyrekteyiz. Uzun bir sezon var. Sabirli olmaliyiz. Önemli olan toplamda alacagimiz basari. Sadece bir maçlik sonuçlar bizi mutlu etmemeli. Mayis ayina kadar gidecek serüven var. Hiçbir zaman vazgeçmeyecegiz, sonuna kadar bunu zorlayacagiz. Geçen sezon bunu becerdik. Sonuna kadar mücadeleyi birakmayacagimizdan taraftarimizin hiçbir süphesi olmasin."

Geçen sezon oldugu gibi sampiyonluk istediklerini kaydeden Yalçin, "Hedefimiz mayis, haziran aylarini en yukarida görmek. Henüz oturmamis seyler var, onlarin oturmasini bekliyoruz." seklinde konustu.

- Fatih Terim ile yaptigi sohbet

Maç öncesi Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ile yaptigi sohbette ne konustuklari yönündeki soruyu yanitlayan Yalçin, "Fatih Hoca antrenörlügümü yapmis biri. Kendisini çok severim, saygi duyarim. Rakip olabiliriz ama sevgimiz, saygimiz hocamiza karsi eksilmez. Kendisi Türkiye'nin en deneyimli, en basarili teknik direktörü. Onun yakaladigi basarilari belki hiçbir hoca yakalayamayacak. Biraz oyunla ilgili, biraz da Avrupa'daki durumla ilgili konustuk. Aldigimiz sonuçlari konustuk, oyunla ilgili bize bazi bilgiler verdi." degerlendirmesinde bulundu.

Cyle Larin'in ve arkasinda görev yapan Umut Meras'in ortaya koydugu performansin kendisini memnun ettigini anlatan Yalçin, "Larin'in özellikle geçen sezonki oyuna yakin bir performans sergilemesi beni memnun etti. Arkasinda oynayan Umut'un da iyi oynamasi mutluluk verici. Larin'in uzun zamandir dönüsünü bekliyorduk. Sakatlik yasadi, milli takim süreci oldu. Yavas yavas aramiza dönüyor." açiklamasini yapti.

Pjanic ve Teixeira'nin performansina deginen Yalçin, "Ikisi de sakatlik yasadi. Kaliteli oyuncular. Belli seviyeye çikmalari zaman alacak. Sabirli olmaliyiz. Onlar da oynaya oynaya ritimlerini bulacaklar." ifadelerini kullandi.

Sporting Lizbon'a yenildikleri maçta yedikleri gollerle ilgili açiklamalarinin elestirildiginin hatirlatilmasi üzerine Yalçin, "Söyledigim her sey dogru olacak diye bir sey yok. Bunlar benim fikrim, ben öyle düsünüyorum. Bu beni bagliyor. Söylediklerimi elestirebilirler. Yedigimiz gollere 'Sans golü.' dedim. Biz de Lizbon'a yan top attik. Hani onlar çalisiyordu, neden yediler? Necip'in asirtmasiyla bugün gol attik. Futbol hatalar oyunudur." degerlendirmesinde bulundu.

- "Sadece basariya endeksli is yapiyoruz"

Türkiye'de teknik direktörlerin zor bir is yaptigina dikkati çeken Yalçin, "Basarisizlik durumunda ilk gidecek kisi teknik direktör. Sadece basariya endeksli is yapiyoruz. Dünyanin hiçbir yerinde böyle degil, sadece bizde öyle. Avrupa'ya bakin kaç hoca degisiyor, bizde kaç hoca degisiyor? Bu dogal olarak beni ve birçok arkadasimi maalesef zor duruma sokuyor. Isin gerçegi bu." diye konustu.

Karsilasmada görev alan hakem Firat Aydinus'un iyi bir yönetim gösterdigini kaydeden Yalçin, "Firat hoca iyi maç yönetti. Ufak tefek hatalar olabilir. Can alici bir sey yoksa problem yok demektir. Penalti karari da dogruydu, pozisyon penaltiydi. Ama bize de aynisini verin, faulleri de verin. Maçi 5 dakika uzatip 10 dakika oynatmayin. Amerikan futbolundan yedigimiz golde faulü verin. Amerikan futbolu oynamiyoruz, normal futbol oynuyoruz." diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: AA