Vitor Pereira Açiklamasi 'Futbol Bazen Adaletsiz Ve Bugün De Adaletsiz Bir Sonuç Oldu'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, aldiklari 2-1’lik Alanyaspor maglubiyetiyle ilgili, “Bugünkü oyunla bu skoru hak etmedik. Baskanimiz bunu hak etmiyor. Futbol bazen adaletsiz ve bugün de adaletsiz bir sonuç oldu“ diye konustu.

Süper Lig’in 10. haftasinda Fenerbahçe evinde Alanyaspor’a 2-1 maglup oldu. Müsabakanin ardindan basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, maçla ilgili degerlendirmede bulunarak, “Bugünkü maçla ilgili ne diyebilirim ki. Ilk yari harika bir oyun sergiledik, golü bulmak için her seyi denedik, ilk yari 0-0 bitti. Ikinci yarida bunu denedik ama rakip ilk firsatta golü buldu. Golden sonra baski kapasitesini kaybettik. Kazanmak için oyuncu degisiklikleri yaptik, ters ayakla orta yapmayi denedik ve beraberligi yakaladik. 2-1 yapacak firsatlar bulduk ama degerlendiremedik. Rakip kornerden ikinci golü buldu. Rakibimiz yarim puanlik bir oyun oynamadi belki. Hayal kirikligi yasiyoruz. Taraftarlarimiz için üzgünüz. Bu sekilde oynamaya devam edersek, baski yaparsak böyle oynadigimiz maçlari kazaniriz. Birazcik eksik olan o topun çizgiyi geçmesi sanssizligi her zaman olmayacaktir. Bu sans dönecektir. Bu ruhla devam etmemiz gerekiyor. Bugünkü oyunla bu skoru hak etmedik. Baskanimiz bunu hak etmiyor. Futbol bazen adaletsiz ve bugünde adaletsiz bir sonuç oldu“ dedi.



“SAHANIN ORTASINDA HAYAL KIRIKLIGI YASADIM“

Maç sonrasinda saha içerisinde takimla birlikte tribünlere gitmesi hakkinda sorulan soruya cevap veren Pereira, “O an aklimdan sunu düsünüyordum, böyle bir maçi nasil kaybederiz diye. 90 dakika boyunca göz önünde bulundurdugumda anlamak zor. Futbol böyle, rakip bazen bir kere gelir maçi kazanir. Son maçlardaki davranislari sergiledik, baskili oynadik, ikili mücadeleleri kazandik, rakibe nefes aldirmadik. Böyle bir maçtan sonra sahanin ortasinda hayal kirikligi yasadim. Taraftarda öyleydi. Bu çok normal. Benim tecrübem var. Tecrübem bana sunu söylüyor. Bugünkü oyunu oynar, ruhu gösterirsek bir sonraki maçta bu kaybettigimiz puani telafi ederiz“ seklinde konustu.



“BUGÜNKÜ RUHU GÖSTERIRSEK DURUMU TOPARLAYABILIRIZ“

Taraftarin kendisini istifaya davet etmesiyle ilgili soruya cevap veren Portekizli Teknik Adam, “Taraftarlarin yasamis oldugu hayal kirikligini anliyorum onlarda benim gibi çok üzgünler. Yarin reaksiyon gösterme günü. Önümüzde çok fazla maç var ligde. Bugünkü ruhu gösterirsek bu durumu toparlayabiliriz“ ifadelerini kullandi.

“YAPTIGINIZ BIR HATA GOL ILE SONUÇLANABILIYOR“

Son 3 maçta oynanan futbola deginen Pereira, “3 maçin analizi farkli. 3’ü birbirinden çok farkli maç. Trabzonspor maçina baktigimiz zaman 70 dakika 1 kisi eksik oynadik ama yine de ruhumuzu sahaya koyduk. Ama bir penalti golüyle maç bizim için bitti. Antwerp maçinin analizi farkli çünkü Avrupa maçi. O maçta yeteri kadar agresiflik gösteremedik. Bugün için dürüst bir analiz yapmak istersem 3-4 golle kazanmaliydik ama yakaladigimiz firsatlari gole çeviremedik. Rakibi çogu zaman kendi yari sahalarina kitledik. Kolay degil böyle bir oyundan sonra kaybetmek. Takimin gösterdigi ruhtan memnunum. Maçin sonucunu kontrol edemiyoruz. Yaptiginiz bir hata gol ile sonuçlanabiliyor. Rakibimiz 2-3 kere geldi, belki 1 puan hak etmedikleri maçtan 3 puanla ayrildilar. 1 hafta var Konyaspor maçina. Bu davranislari sergilersek haftaya rakip için zor maç olacak. Bizim reaksiyon gösterip daha çok çalismamiz gerek“ dedi.



“MAÇ BITTIKTEN SONRA DEGISIKLIKLER IYI KÖTÜ DEMEK KOLAY“

Müsabaka içerisindeki yaptiklari degisikliklerle ilgili soruya cevap veren Vitor Pereira, “Yapmis oldugumuz degisiklikleri maçi kazanmak için yaptik. Orta saha kalitemizi degistirmemiz lazimdi. Nazim çok fazla süre almadigi için yoruldu ve oradaki orta kalitesini arttirmak için Ferdi’yi oraya çektik. Önde de topu tutabilmek için bir tane daha forvet oyuna soktuk. Mesut degisikligiyle onun bosluk üretmesi için aldik. Son bir pas verip maçi degistirebilmesi için girdi. Yaptigimiz tüm degisiklikleri maçi kazanmak için yaptik. Maç bittikten sonra degisiklik iyiydi kötüydü demek kolay. Kafamizda çözüm olarak bunlari belirledik ve bu degisiklikleri yaptik“ diye konustu.



“SAKATLIKLAR ÇOK FAZLA OLDU VE RITIM YAKALAYAMADILAR“

Takimin gidisatina deginen Portekizli Teknik Adam, “Gerçekçi bakis açisiyla bakmamiz gerekirse yasadigimiz bir çok sakatliklar oldu ve onlar ritmini yakalayamadi. Milli arada çok fazla milli oyuncu milli takima gitti. Bunun üzerine 3 günde bir maç oynadigimiz takvim gelince antrenmanlarda hatalarimizi düzeltme firsatimiz olmadi. Savunma hattimizin milli takima gitmis olmasi, Tisserand’in Serdar Aziz’in milli takimda yasadigi sakatlik bizi etkiledi. Sangare’nin de sakatligi bizi etkiledi ve kanat oyuncusunu dinlendirme firsatini elimden aldi. Antrenmanlara 12-13 oyuncuyla çikma durumumuz olduk. Taktiksel anlamda bizi etkiledi. Bugün oynadigimiz oyun ilk 5 maçtaki performanstaki davranislarin hepsini sergiledik. Çok kaliteli bir takima karsi oynadik, onlarin çok fazla maçini izledim. Oynadiklari maçlarda rakiplerine problem yaptilar ama bugün savunma yaptilar. Benim fikrime göre bugün oynamis oldugumuz oyun yüksek seviye oyundu. Kesinlikle bizler bugün kaybetmeyi hak etmedik, taraftarda hak etmedi“ dedi.

(Ozan Bugra Kosar/IHA)

Kaynak: İHA