Sivasspor- Adana Demirspor Maçinin Ardindan

Demir Grup Sivasspor Teknik Direktörü Riza Çalimbay: 'Büyük takimlardan bu sekilde bir tane oyuncu atsinlar da göreyim. Hakemin yönetimi, hem taraftari hem de bizi gerdi'

Süper Lig'in 10. haftasinda konuk ettigi Adana Demirspor ile 1-1 berabere kalan Demir Grup Sivasspor'una teknik direktörü Riza Çalimbay, üzgün olduklarini söyledi.

Çalimbay, müsabakanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda, maçi kazanmayi çok istediklerini belirtti.

Karsilasmaya iyi basladiklarini aktaran Çalimbay, "Golü bulduk. Hiçbir problem yoktu. Hakem arkadas bizi 10 kisi birakana kadar sorun yoktu. Ne zaman 10 kisi birakti, maçin seyri degisti. Sonrasinda da dengeyi kuramadik. Bu kadar kolay oyuncu atilmaz, yazik günah. Büyük takimlardan bu sekilde bir tane oyuncu atsinlar da göreyim. Hakemin yönetimi, hem taraftari hem de bizi gerdi. Hem Adana Demirspor hem de biz sinirlendik." dedi.

Çalimbay, Pedro Henrique'nin atilmasindan sonra oyun dengelerinin bozuldugunu vurgulayarak, "Oyuncumuz atilmasaydi gayet iyi sekilde mücadele ediyorduk. Oyuncumuzu atmasi maçin kaderini degistirdi. Maalesef son dakikada bir penalti olayi oldu. Biz penaltiyi konusmuyoruz. Üzüldük. Gergin bir maç oldu. Hakem arkadasin maçi bu hale getirmemesi gerekiyordu. Futbolcularimiz da gergin oldugu için maça kendilerini veremediler. Gergin bir sekilde oynamaya çalistik." ifadelerini kullandi.

Adana Demirspor karsisinda 3 puana çok ihtiyaç duyduklarini dile getiren Çalimbay, sunlari kaydetti:

"Kazanmamiz gereken bir karsilasmaydi ancak olaylar çikti. Yine de golü yemememiz gerekiyordu. Hakem arkadaslarimiz gelip maçlarini yönetsin istiyoruz. Böyle polis esliginde içeri gitmesinler. Polisleri çagirip yolu ben açtim. Sivas'ta artik böyle seyler yasanmasin. Hakem arkadaslarimiz da yasatmasinlar. Ben onlara bin tane hata sayarim. Bariz hatalarina biz bir sey demiyoruz. Hakemlerden dolayi benim basima gelmeyen kalmadi. Yasadigim öyle maçlar var ki, sonrasinda hakemligi biraktilar. Ben artik pes ettim ama bugün gerçekten bizi çok gerdi. Futbol anlaminda çok gereksiz seyler yapildi. En büyük tehlike taraftari germek. Sevimsiz bir ortam oldu. Hakemlik dünyanin en zor mesleklerinden bir tanesi, yapmak kolay degil. Simdiki hakemlerin ellerinde her sey var. Karar verirken daha dikkat etmeleri gerekiyor. Bazi takimlardan ciddi anlamda çekindiklerini düsünüyorum."

Bir gazetecinin, karsilasma sonrasi Mario Balotelli ile arasinda geçen gerginligi sormasi üzerine Çalimbay, "Futbol bu, yeniliriz kazaniriz. Ancak hakemler ile böyle gergin ayrilmamamiz gerekiyor. Taraftarimizi tahrik ettiler. Adana Demirspor gibi güzel bir takima gelmissin, böylesi hareketler yakismiyor." yanitini verdi.

Kaynak: AA