Serie A'da Lider Napoli, Ilk Puan Kaybini Roma Deplasmaninda Yasadi

Italya Birinci Futbol Ligi'nin (Serie A) 9. haftasinda lider Napoli, baskent deplasmaninda Roma ile 0-0 berabere kaldi.

Roma Olimpiyat Stadi'nda oynanan mücadelede, sezona 8'de 8 yaparak çok iyi bir baslangiç yapan lider Napoli ile hafta içi UEFA Konferans Ligi'nde Norveç ekibi Bodo Glimt'e 6-1 yenilmesi nedeniyle moral bozuklugu yasayan Roma karsilasti.

Ilk yarida iki takim da karsilikli pozisyonlar yakalasa da gol sesi çikmadi. Ikinci yarida da iki ekip yine birbirlerinin kalesinde tehlike yaratan gol pozisyonlarina girse de topu aglarla bulusturamadi ve maç 0-0 beraberlikle sonuçlandi.

Bu arada, protestosu sebebiyle maçin 19. dakikasinda müsabaka hakemi Davide Massa'dan sari kart gören Roma Teknik Direktörü Jose Mourinho, 81. dakikada ikinci sari karttan kirmizi kartla tribüne gönderildi.

Napoli Teknik Direktörü Luciano Spalletti de maç sonunda kirmizi kart gördü.

Lig lideri Napoli, bu sezonki ilk puan kaybini Roma deplasmaninda yasadi. Maçtan beraberlikle ayrilan Napoli, puanini 25 yapti ve liderligini sürdürdü. Roma ise 16 puanla 4. sirada yer aldi.

- Diego Simeone'nin oglu Giovanni'den Lazio'ya 4 gol

Galatasaray'in UEFA Avrupa Ligi E Grubu'ndaki rakiplerinden Lazio, Serie A'nin 9. haftasinda Hellas Verona ile deplasmanda karsilasti.

Arjantinli teknik direktör Diego Simeone'nin oglu Giovanni Simeone'nin 4 gol atarak yildizlastigi maçta Hellas Verona, Lazio'yu 4-1 yendi. Lazio'nun tek golü ise Ciro Immobile'den geldi.

Lazio, bu sezonki 3. yenilgisini alirken, 14 puanla 8. basamakta yer buldu. Hellas Verona ise puanini 11'e yükseltti ve 11. sirada yer aldi.

Ligin 9. haftasinda bugün oynanan diger maçlarda Atalanta ile Udinese 1-1 berabere kalirken, Fiorentina ise sahasinda Cagliari'yi 3-0 yendi.

Kaynak: AA