Real Madrid, El Clasico'yu Deplasmanda Kazandi

Barcelona: 1 Real Madrid: 2 Real Madrid, 1965 yilindan bu yana ilk kez art arda dördüncü El Clasico maçini kazanma basarisi gösterdi.

Ispanya 1. Futbol Ligi'nin (La Liga) 10. haftasinda oynanan ve "El Clasico" olarak taninan maçta Real Madrid, deplasmanda Barcelona'yi 2-1 maglup etti.

Karsilikli ataklarla ve zengin gol pozisyonlariyla geçen maçta Real Madrid'e galibiyeti getiren goller, 32. dakikada Avusturyali defans oyuncusu David Alaba ve 90+4. dakikada Lucas Vazquez'den geldi.

Barcelona'nin tek golünü, sakatligi sona erdikten sonra Katalan takimiyla ligde ilk maçina çikip, 73. dakikada Ansu Fati'nin yerine oyuna giren Sergio (Kun ) Agüero 90+7. dakikada atti.

La Liga'da bir maç eksigi olan Real Madrid, 20 puanla liderlige yükseldi.

Son yillarin en çekismeli zirve mücadelesinin görüldügü La Liga'da, bu aksam deplasmanda Atletico Madrid ile oynayacak Real Sociedad (20), puanla dönmesi halinde Real Madrid'in önünde liderlige çikacak.

Lionel Messi'siz ilk El Clasico'yu oynayan ve uzun bir aradan sonra ligdeki en kötü baslangiç istatistigini (4 galibiyet, 3 yenilgi, 2 beraberlik) kaydeden Barcelona ise bir maç eksikle 15 puanda kaldi.

Nou Camp Stadi'nda oynanan karsilasmayi 86 bin 422 biletli seyirci izlerken, Aralik 2019'dan (93 bin 426 kisi) bu yana en çok taraftarin takip ettigi El Clasico oldu.

La Liga'da 183. El Clasico'ya çikan Ispanya'nin iki ezeli rakibi arasinda Real Madrid'in üstünlügü devam etti. Eflatun-beyazli takim 76. galibiyetini alirken, 35 maç beraberlikle, 72 müsabaka da Barcelona'nin üstünlügünde tamamlanmisti.

Son üç yildir Nou Camp'taki El Clasico'larda kaybetmeyen Real Madrid, ayrica 1965 yilinda sonra ilk kez art arda dördüncü El Clasico'yu kazanma basarisi gösterdi.

Real Madrid'in Italyan teknik direktörü Carlo Ancelotti, kariyeri boyunca Nou Camp'ta Barcelona'ya karsi ilk galibiyetini aldi.

Kaynak: AA