Pakistan Kriket Takimi T20 Dünya Kupasi Maçlarinda Hindistan'i Yendi

Pakistan kriket takimi, Birlesik Arap Emirlikleri'nin Dubai kentinde devam eden Uluslararasi Kriket Konseyi (ICC) Erkekler T20 Dünya Kupasi maçlarinda Hindistan’i maglup etti.

Yerel basindaki haberlere göre, ICC Erkekler T20 Dünya Kupasi maçlari kapsaminda Pakistan ile Hindistan bu aksam karsi karsiya geldi.

Karsilasmada 152/0 sayi elde eden Pakistan, 151/7 sayi kazanan Hindistan’i maglup etti.

Böylece Pakistan, T20 Dünya Kupasi maçlarinda ilk defa Hindistan’i yendi.

Aralarinda Basbakan Imran Han’in da bulundugu üst düzey siyasetçiler Pakistan’in zaferiyle ilgili tebrik mesajlari paylasti.

- Kriket maçindan daha fazlasi

Pakistan'in kazanmasinin ardindan çesitli sosyal medya platformlarinda Pakistan kriket takiminin zaferiyle ilgili on binlerce gönderi paylasildi.

Öte yandan, sosyal medyada Hindistan'in Cammu Kesmir bölgesinden paylasilan görüntülerde, Srinagar'da Pakistan'in zaferinin havai fisekler ve Pakistan bayraklariyla kutlandigi yer aldi.

Geçmiste savasan iki ülke arasindaki kriket maçlarinda rakip oyuncularin performansi onlarin bir gecede kahraman ilan edilmesine veya bir ömür kötülenmesine yol açabiliyor.

Bu aksamki maçta önemli bir performans sergileyen Pakistan kriket takiminin kaptani Babar Azam ve Muhammed Rizvan, gerek basinda gerek sosyal medyada adeta “kahraman” ilan edildi. Azam ve takimi, Basbakan Han ve diger siyasetçiler tarafindan da tebrik edildi.

Kaynak: AA