Ordu'da Skandal Açiklamasi Kur'an-I Kerim Sayfalari Konfeti Seklinde Sahaya Firlatildi

Ordu’da yeni stadin ilk maçinda büyük bir skandal yasandi. Kur’an-i Kerim sayfalari konfeti seklinde sahaya firlatildi. Olayla ilgili biri taraftar grubu lideri 4 kisi gözaltina alindi.

Ordu’da oynanan ve ayni zamanda Yeni Ordu Stadinin açilis maçi olan Orduspor 1967 ile Kirikkale Büyük Anadoluspor arasindaki TFF 3. Lig 3. Grup müsabakasinin 52. dakikasinda bir skandal yasandi. Plaka numarasi 52 olan Ordu’nun bu simgesini vurgulamak amaciyla maçin 52. dakikasinda maraton tribününden sahaya konfeti firlatildi. Maça giden bir vatandasin sosyal medya hesabinda paylastigi görüntülerde, Kur’an-i Kerim ayetlerini içeren sayfalarin parça parça kesilerek konfeti olarak sahaya firlatildi görüldü.

Durumu fark eden vatandaslar, emniyet görevlilerine haber verdi. Polisler, stat çalisanlari ve bazi taraftarlar yerdeki Kur’an sayfalarini topladi.

Valilikten açiklama geldi

Büyük tepki toplayan olayla ilgili sorusturma baslatildi. Sahaya konfetileri firlattigi belirlenen 4 kisi gözaltina alindi. Ordu Valiliginden konuyla ilgili yapilan açiklamada söyle denildi:

“Yeni Ordu Stadyumunda 23 Ekim 2021 tarihinde oynanan Orduspor 1967 Futbol Isletmeciligi SK-Kirikkale Büyük Anadolu Spor 3. Lig futbol müsabakasinin 52. dakikasinda sahaya atilan konfeti ve kagitlar arasinda Kur’an-i Kerim’den ayetler yazili ve Türk bayragi parçalari görülmesi üzerine Emniyet Müdürlügümüzce olayla ilgili tahkikat ivedi yapilmis; S.Ö isimli Forza Fidangör taraftar grubu lideri tarafindan orta ve lise ögrencilerinden kullanmadiklari ders kitaplarini getirmelerini istedikleri, ögrencilerin bu kitaplari C.D ve Ü.T isimli sahislara getirerek teslim ettikleri, bu iki sahsin da toplanan kitaplari B.M. isimli sahsa teslim ettikleri ve iki ayri matbaada kestirerek konfeti haline getirdikleri tespit edilmistir. Ilgili 4 sahis kisa sürede gözaltina alinmis olup konu ile ilgili adli ve idari tahkikat devam etmektedir. Kamuoyuna saygiyla duyurulur.”

Kaynak: İHA