Liverpool, Manchester United Deplasmaninda 5 Golle Kazandi

Muhammed Salah, Premier Lig'de Manchester United'a karsi Old Trafford Stadi'nda hattrick yapan ilk futbolcu oldu.

Ingiltere Premier Lig'in 9. hafta kapanis maçinda Liverpool, Manchester United'i 5-0 yendi.

Son haftalarda aldigi kötü sonuçlarla 6. siraya kadar gerileyen Manchester United, Chelsea ve Manchester City ile zirve mücadelesi veren Liverpool'u agirladi.

Liverpool, Naby Keita, Diogo Jota ve Muhammed Salah'in (2) golleriyle soyunma odasina 4-0 önde gitti. 50. dakikada fileleri bir kez daha havalandiran Salah, Premier Lig'de Manchester United'a karsi Old Trafford Stadi'nda hat-trick yapan ilk futbolcu oldu.

Gol sayisini 107'ye çikaran Misirli kanat oyuncusu, maç öncesi Fildisi Sahilli Drogba ile paylastigi "Ingiltere Premier Lig tarihinin en skorer Afrikali futbolcusu" unvanini tek basina ele geçirdi.

Manchester United'da oyuna ikinci yarida dahil olan Pogba, Keita'ya yaptigi sert faul nedeniyle 60. dakikada kirmizi kart gördü. Sakatlanan Keita, 63. dakikada oyundan alindi.

Karsilasmayi 5-0 kaybeden Manchester United, evinde Liverpool'a karsi en agir maglubiyetini yasadi. Manchester United ayrica 1955'teki 5-0'lik Manchester City maglubiyetinden bu yana ilk kez sahasinda gol atamadan 5 gol yedi.

Puanini 21'e yükselten Liverpool, 2. siradaki yerini korudu. 14 puanda kalan Manchester United ise 7'ncilige geriledi.

Kaynak: AA