Kocaelispor-Gençlerbirligi Maçinin Ardindan

1 maglup oldugu Gençlerbirligi maçinin ardindan teknik adamlar degerlendirmede bulundu. Kocaelispor Teknik Direktörü Mustafa Resit Akçay, “Kaybettik ama üzgün degilim” dedi. Gençlerbirligi Teknik Direktörü Metin Diyadin ise, “Hak ettigimiz galibiyet aldik” seklinde konustu.

Maçin 70 dakikasini önde götüren ancak skoru koruyamayan ve 90. dakikada yenilen ikinci golle maglup olduklari karsilasmanin ardindan Kocaelispor Teknik Direktörü Mustafa Resit Akçay, “4 maç üt üste kazandiktan sonra kendi sahamizda bu maçi da kazanmak için çaba gösterdik. Üzgün degilim. Maçi kaybetmis olabiliriz. Talihsiz bazi seyler de yasanmis olabilir. Takima güvencim her zamankinden daha da artti. Sadece taraftarimiz için üzgünüm. Onlardan özür diliyorum. Takimlarini kendi sahalarinda galip görmek isterdi. Bunun için çabaladik ancak benchten gelenlerin katkisi ve dikkati oldukça azdi. Bunun üzerinde duracagiz. Psikolojik ve fiziksel olarak hazirlanmalari için çaba gösterecegiz. Uzun yolculugumuz var. Bu yolda bu tip maçlar yasanacaktir” diye konustu.



“Ilk yaridaki taktigi sürdüremedik”

Hakem konusuna deginmek istemeyen Mustafa Resit Akçay, “Antrenörlük hayatimda hakemlerle ilgili konusmadim. Konusmayacagim. Sonradan oyuna girenler ve sakatlik nedeniyle yaptigimiz degisiklikler var. Bir oyuncumu yüceltip digerini asagi çekemem. Ama taktik olarak birinci yaridaki devamliligimizi sürdüremedik. Maç berabere de bitebilirdi. Netice olarak yenildik. Hatalarin hepsi bizim üzerimizde kalsin. Oyuncularimi konusmak istemiyorum. Benchten giren adam eger yüzde 60-70 yaklasamiyorsa hata bizdedir. Bu takima sahip çikilmali. Teknik adamlar genelde üveyizdir. Elestiriliriz, kovuluyoruz. Ama futbolcular konusunda taraftarin onlara sarilmalari, sahip çikmalari çok akilci. Baska Kocaeli yok. Çok mantikli yapiyorlar. Taraftari tebrik ediyorum” dedi.



Diyadin: “Yenilseydik bize yazik olurdu”

Konuk ekibin teknik patronu Metin Diyadin ise su sözleri kaydetti:

“Son 4 haftada 10 puanlik bir çikisimiz vardi. Milli maç arasi ve bay geçtigimiz haftayla beraber 3 haftalik ara oldu. Kocaeli muhtesem taraftari, kadro derinligi ve bütçe olarak zor bir deplasmandi. Her maçi final havasinda oynama zorunlulugumuz var. Maç konusmasinda oyuncularima ‘Sadece bu maçi düsünün’ dedim. Kocaeli’nin Dino, Benhur, Pereira ile birlikte kontra atakta etkili olacagini biliyorduk. Gol de öyle oldu. Süre geçtikçe oyun üstünlügü bize geçti. Yenilsek bize yazik olurdu. Hak ettigimiz bir galibiyet aldik. Sampiyonluga oynayan Kocaeli’ye karsi geriden gelip öne geçtik. Kazanmak bizim adimiza iyi oldu. Çikisimizin devami oldu. Önümüze bakiyoruz. Bu ligde herkesin birbirini yenme sansi var. Bu tip maçlari kazanmanin ancak devamini getirdiginizde önemi artar. Insallah çikisimiz devam eder. Taraftari arkasina almis bir Kocaeli’nin, 22-23 yasinda yas ortalamasi olan takima karsi oynarken dönemsel sikintilari olacagini biliyorduk. Kontra ataklarda organizeyi iyi yapti. Oyuna agirligimizi koymaya basladik. Orta sahada fiziksel olarak daha ayakta kaldik. Ilk yari yine pas trafigini yapabildik ama 3.bölgede çogalma sikintisi yasadik. Ikinci yari fiziksel olarak ayakta biz kaldik. Bu da bizi galibiyete götürdü. Belki de Kocaeli’nin 1-0’i koruma güdüsü de bunu sagladi. Belli bir oyun formatini tutturmak lazim, önde olmak çok önemli degil. Bizde oyuncularimizdan skora takilmadan oynamasini istiyoruz” sözlerini kaydetti.

Kaynak: İHA