Hasan Çavusoglu Açiklamasi 'Buradan Galip Çikmak Kolay Degil'

Alanyaspor Baskani Hasan Çavusoglu, Fenerbahçe galibiyetinin ardindan yaptigi açiklamada, "Buradan galip çikmak kolay degil. Teknik heyetimi, futbolcularimi tebrik ediyorum. Fenerbahçeli futbolculari da tebrik ediyorum. Futbolda her türlü netice var. Rekabet her zaman yesil sahadadir" dedi.

Süper Lig’in 10. haftasinda Alanyaspor deplasmanda karsilastigi Fenerbahçe’yi 2-1 maglup etti. Maçin ardindan basin mensuplarina açiklamalarda bulunan Alanyaspor Baskani Hasan Çavusoglu, "Fenerbahçe çok güçlü bir rakip. Sampiyonluga oynayan bir rakip. Burada kolay maç olmaz. Bugün burada bu sezon en çok taraftar olan maç oldugunu düsünüyorum. Çok kalabalik da taraftar vardi. Iki takim da iyi mücadele etti. Ilk yari biz biraz daha tutuk oynadik. Ilk yari bir tane pozisyona girdik. Fenerbahçe’nin pozisyonu vardi. Ama ikinci yari dengeli basladik. Daha iyi oynamaya basladik. Neticesinde son dakikalarda gol bulduk. Sonra gol yedik, son dakika yine gol attik. Buradan galip çikmak kolay degil. Teknik heyetimi, futbolcularimi tebrik ediyorum. Fenerbahçeli futbolculari da tebrik ediyorum. Futbolda her türlü netice var. Rekabet her zaman yesil sahadadir. Ali Koç baskanimizla bugün beraberdik. Beraber futbol maçi da yaptik Acun Ilicali ile. Dereagiz Tesisleri’nde çim saha maçi yaptik. Orada da galip geldi. Bu isin esprisi. Bu tür seylerin olmasi gerekir kulüpler arasinda, baskanlar arasinda. Mücadele yesil sahada. Yesil sahada ne çikarsa saygi duyariz. Futbol hata oyunudur. Hakem de futbolcular da hata yapar. Yöneticiler de hata yapar, transfer yaparken. Bunlar futbolun içerisinde var. Bu aksam güzel maç oldugunu düsünüyorum" diye konustu.

Bülent Korkmaz ile birlikte yakaladiklari çikisin hatirlatilmasi üzerine Çavusoglu, "Futbolun içerisinden gelen, Ikinci Amatör, Süper Amatör, 3. Lig, 2. Lig, 1. Lig, Süper Lig, her kademesinde görev yapmis biri olarak, bir seyin iyi gitmeyecegini gördügün zaman noktayi koymak lazim. Bazen en yanlis bilmeden yorum yapmak. Bazi yorumculara bakiyorum, ’Alanyaspor’da 2 maglubiyette hoca gönderilir mi’ diyor. Benim kulübümüm nasil yönetildigini, ne oldugunu biliyor musun? Bilmiyorsun. Çikiyorsun televizyonda zamaninda bir takimda futbol oynamisin, o takimin yorumculugunu yapiyorsun Alanyaspor’da hoca niye gitti diye ona salliyorsun. Bir kere bilgi edinin, ögrenin. Bilmiyorsaniz biz de ögretelim size. Biz ögrenmenize de yardimci oluruz. Ben bir seyin iyi gitmedigini görüyorsam, bir maç da, hiç maglubiyet olmadan da gönderirsin. Hiçbir hocamizla kirgin, dargin, küskün ayrilmadik. Çagdas hocamizla da öyle ayrilmadik. Çagdas hocayi getirip, teknik direktör yapan da benim. Insallah bundan sonraki baska takimlarda da görev yapar. Sergen Yalçin hocam, Erol Bulut hocam, Hikmet Karaman hocam olsun hepsi ile görüsüyoruz" ifadelerini kullandi.

"Federasyonun üzerine gitmeyle, hakemlerin üzerine gitmeyle bu gemiyi yürütemeyiz"

Maç öncesinde hakemlerle ilgili yaptiklari açiklamalarinin sorulmasi üzerine ise Baskan Çavusoglu, "Ben en az konusanlardanim. Çünkü her zaman federasyonun üzerine gitmeyle, hakemlerin üzerine gitmeyle bu gemiyi yürütemeyiz. Biraz oturalim, konusalim. Federasyonla, MHK ile, bütün kulüp baskanlarimizla sorun ne, oturalim, masaya yatiralim, çözüme ulastiralim. Degisiklikler yapilabilir, farkli seyler olabilir. Kulüpler Birligi ile federasyon arasinda bir tartisma, çekisme olmasi bizi gelistiremez. Futbolu da gelistiremez. Burada hep beraber yapmamiz lazim. Konusarak yaparsin. Yazma ile, çizme ile, sürekli konusmayla bunlari yapamazsin. Kulüpler Birligi olarak baskanlarimiz zaten çalisiyorlar. Federasyonla beraber görüsme yapiyorlar. Bunlar en kisa zamanda insallah güzel bir seyler ortaya koyacaklarina inaniyorum" diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA