Çalimbay Hakemlere Ates Püskürdü!

Adana Demirspor ile sahasinda 1-1 berabere kalan DG Sivasspor’da Teknik Direktör Riza Çalimbay maçin ardindan hakemlere tepki gösterdi. Çalimbay, “Bu kadar kolay oyuncu atilmaz, yazik günah. Büyük takimlardan bu sekilde bir tane oyuncu atsinlar da göreyim. Hakemin yönetimi hem taraftari hem de bizi gerdi. Hem Adana Demirspor hem de biz sinirlendik” dedi.

Süper Lig’in 10. haftasinda Adana Demirspor’u konuk eden ve sahadan 1-1 beraberlikle ayrilarak bu sezonki 5. beraberligini alan Sivasspor’da Teknik Direktör Riza Çalimbay, karsilasmanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda sorulari yanitladi.

Karsilasmayi degerlendirerek sözlerine baslayan deneyimli teknik adam, “Maçi kazanmak için sahaya çiktik. Bu kadromuzdan da belli oluyor. Gerçekten iyi de basladik. Golü bulduk. Hiç bir problem yoktu. Hakem arkadas bizi 10 kisi birakana kadar sorun yoktu. Ne zaman 10 kisi birakti maçin seyri degisti. Sonrasinda da dengeyi kuramadik. Bu kadar kolay oyuncu atilmaz, yazik günah. Büyük takimlardan bu sekilde bir tane oyuncu atsinlar da göreyim. Hakemin yönetimi hem taraftari hem de bizi gerdi. Hem Adana Demirspor hem de biz sinirlendik. Futbola gelince, 10 kisi kaldik. Oyuncumuz atilmasaydi gayet iyi sekilde mücadele ediyorduk. Oyuncumuzu atmasi maçin kaderini belli etti. Maalesef son dakika da bir penalti olayi oldu. Biz penaltiyi konusmuyoruz. Üzüldük. Gergin bir maç oldu. Hakem arkadasin maçi bu hale getirmemesi gerekiyordu. Futbolcularimiz da gergin oldugu için maça kendilerini veremediler. Gergin bir sekilde oynamaya çalistik” diye konustu.



“Taraftarimizi tahrik ettiler”

Hakemlerin maçi etkiledigini vurgulayan Çalimbay, “Kazanmamiz gereken bir karsilasmaydi. Ancak olaylar çikti. Yine de golü yemememiz gerekiyordu. Hakem arkadaslarimiz gelip maçlarini yönetsin istiyoruz. Böyle polis esliginde içeri gitmesinler. Yolu ben açtim. Polisleri çagirip hakem gelmiyor, gelemiyor. Sivas’ta artik böyle seyler yasanmasin. Hakem arkadaslarimizda yasatmasinlar. Ben onlara bin tane hata sayarim. Bariz hatalarina biz bir sey demiyoruz. Hakemlerden dolayi benim basima gelmeyen kalmadi. Yasadigim öyle maçlar var ki, hakemler hakemligi birakti. Ben artik pes ettim. Ama bugün gerçekten bizi çok gerdi. Futbol anlaminda çok gereksiz seyler yapildi. En büyük tehlike taraftari germek. Sevimsiz bir ortam oldu. Çok çekismeli geçecek bir maçti hakem arkadas sayesinde oyuncumuz atildi. Hakemlik dünyanin en zor mesleklerinden bir tanesi yapmak kolay degil. Simdiki hakemlerin ellerinde her sey var. Karar verirken daha dikkat etmeleri gerekiyor. Bazi takimlardan ciddi anlamda çekindiklerini düsünüyorum. Faal hekimlerinin varda olmamalari gerekiyor. Futbol bu yeniliriz kazaniriz. Ancak hakemler ile böyle gergin ayrilmamamiz gerekiyor. Taraftarimizi tahrik ettiler. Adana Demirspor gibi güzel bir takima gelmissin böylesi hareketler yakismiyor” ifadelerini kullandi.

Gazeteciler tepki gösterdi!

Öte yandan Adana Demirsporlu futbolcularin maç sonu gazetecilere küfretmesi üzerine duruma tepki gösteren basin mensuplari, basin toplanti salonunu terk ederek olayi protesto etti. Adana Demirspor Teknik Direktörü Vincenzo Montella’nin salona girmesinin ardindan bir gazeteci durumu Montella’ya aktardi ve ardindan tüm basin mensuplari basin toplantisini terk etti. Montella ise basin açiklamasi yapmadan salondan ayrildi.

Kaynak: İHA