Bülent Korkmaz Açiklamasi 'Sampiyonluga Oynayan Fenerbahçe Takimini Yenmek Zordu'

Alanyaspor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, aldiklari Fenerbahçe galibiyetiyle ilgili, “Kutluyorum takimimi, sampiyonluga oynayan Fenerbahçe takimini yenmek zordu biz de bunu becerdik, hayirli olsun“ diye konustu.

Süper Lig’in 10. haftasinda Alanyaspor deplasmanda Fenerbahçe’yi 2-1 maglup etti. Maçin ardindan basin toplantisinda konusan Alanyaspor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, galibiyetten ötürü oyuncularini kutlayarak, “Ilk yari bizim oyunumuz degildi bu iyi oynamadik. Her aldigimiz topu Fenerbahçe’ye verdik. Bizim istedigimiz gibi degildi ilk yari sansli sayilabiliriz, net pozisyonlari yoktu. Ilk yaridaki oyundan memnun degilim. Ilk girdigimiz ilk pozisyon gol oldu. Onu aslinda koruyabilirdik pozisyon hatasindan gol yedik. Maç bitiminde gol olmasi var. Maglupken de beraberken de geri kaçmadik. Golün son dakikada gelmesi avantaj oldu. Kutluyorum takimimi, sampiyonluga oynayan Fenerbahçe takimini yenmek zordu biz de bunu becerdik, hayirli olsun. Galatasaray ve Trabzonspor ile oynadigimiz oyunu oynayamadik. Orada oyunu 90 dakika oynadik, Fenerbahçe’ye karsi 45 dakika oynadik. Futbolda böyle seyler oluyor. Ama sonunda her seye baktiginiz zaman herkes neticeye bakiyor. Sonuç almak önemliydi. Ilk yari ile ikinci yari oynanan oyun arasinda çok fark var“ seklinde konustu.



“Önümüzdeki maçlar hedef olmali“

Oynadiklari futbola ve hedeflere deginen Korkmaz, “Kayserispor maçinda da ilk 20 dakika istedigimiz oyunu oynamadik, sonra basladik. Iyi oyunu 90 dakikaya uzatmak çok zor. Oyunun belli bölümlerinde topa hakim olmasi rakiplerin normal. Ama mecburiyetten Fatih’i oyuna aldik. Biz onu 6 numara olarak kullaniyorduk. Eksikler bittiginde oyun olarak daha iyi olacagimizi düsünüyorum. Her teknik direktör bir maça çikarken kazanmak için oynar. Kazanmak için oynar kaybedersiniz, berabere biter. Kimle oynarsaniz oynayin kazanmak için oynarsiniz. Çok mütevazi bir kulübümüz ve yönetim kurulumuz var. Oyun oynamaya çalisiyoruz. Avrupa hedefimiz yok. Önümüzdeki maçlara bakiyoruz. Onlar hedef olmali, uzak bir hedef olmamali bizim gibi mütevazi kulüplerin“ dedi.

Kaynak: İHA