Ali Koç Açiklamasi 'Taraftarin Tepkisi Hakli'

Fenerbahçe Baskani Ali Koç, maç sonunda taraftarin vermis oldugu tepkinin hakli oldugunu ifade ederken, kadronun sampiyonluk için yeterli oldugunu söyledi. Baskan Koç ayrica hakem atamalarina yöneticilerin müdahale konumuna geldiyse sikintinin burada oldugunu ifade etti.

Süper Lig’de Fenerbahçe’nin Alanyaspor’a 2-1 maglup olmasinin ardindan Fenerbahçe Spor Kulübü Baskani Ali Koç, basin mensuplarina açiklamalarda bulundu. Mutlak bir galibiyet için sahaya çiktiklarini ifade eden Koç, “Taraftarimiz doldurdu bu stadi. Her sey güzel basladi.

Ilk yari pozisyon vermedik diyebiliriz. Iki kere geldiler ve gol oldu. Ilk yari orta sahayi geçmekte sikinti çekti Alanya ve biz iyi baski yaptik. Biz bu baskilari gole çeviremiyoruz. Bu maçi seyredip 2-1 kaybetmis olmak, ilk gol gelene kadar aklimin ucundan geçmezdi, en kötü beraberlik olurdu. Bir düsüs var bu bariz. Sampiyonluga oynayan her takimda olabilir. Ligde her noktada oynayan takim için olabilir. Bütün maçlari herkes kazanmiyor tabii ki puan kayiplari oluyor. Sadece biz degil sampiyon adaylari bugün de dünde türbülansin içine girebiliyor. Son haftalarda oynadigimiz maçlara bakarsak iyide oynasak kötüde oynasak istedigimiz sonuçlari alamiyoruz. Taraftarin serzeniste olmasi hakli. Dün hedefimiz neyse bugüne hedefimiz ayni. Acilen bu gidisati durdurup ekibi toparlamaliyiz. Köprünün altindan çok su akacaktir. Çok güzel basladik sezona. Hazirlik maçlari, Avrupa elemeleri de dahil. Sonra hafif duraklama ve simdi düsüs dönemine girdik. Bu kadro geçen seneye nazaran daha da kuvvetlendi. Bizde teknik kadromuz ve yöneticilerimiz üstümüze düsen sorumluluk bu gidisati durduracak hamleleri yapmak“ dedi.



“Taraftarin tepkisi hakli“

Maçin sonunda taraftarin istifa tepkilerine cevap veren Koç, “Gayet normal taraftarin tepkisi. Ama sunu da unutmayin. Fenerbahçe camiasina özel kirilganlik, yillardir sampiyonluk bekleme durumu var. Bu sene çok büyük umutlarla basladik, taraftarda bunun bilincinde. Acaba yine benzer sikintilari yasar miyiz sezonuna girdik düsünceleri var. Kötü gidisatta kösede bekleyip, olumsuz alanlara çekmeye hazir bize özel durum var. Taraftar burada haklidir. Taraftarlar, oyuncularimizin maçtan sonra gitmesine de tepki gösterdi yine hakli olarak, ben anlam veremedim. Ama onlar da alkislama, özür dileme maiyetinde gitti. Geçen hafta havaalanina gelmelerinden çok etkilendi futbolcular özellikle ilk defa Fenerbahçe’ye gelen oyuncular etkilendi. Bugünde yogun bir maç öncesi destek vardi. Onlar aslinda taraftara özür dilemeye gittiler. Bence bir nebze manasizdi ve taraftarin hakli tepkisini baska yerlere çekti“ ifadelerini kullandi.

“Bu kadro sampiyonluk için yeterli“

Fenerbahçe kadrosunun sampiyonluk için yeterli oldugunu söyleyen Baskan Koç, “Oynanan futbol, ilk 5 haftayi konussak sampiyonlugun en büyük adayiydi. Ama son 4 haftada degil. Taraftar tepkisinde hakli. Böyle bir sarmala girip, umutsuzluga kapilip yine mi böyle bir sezon yasayacagiz konumuna gelmemeli. Tepki bu gecede kalmali ve bu takim toparlanip skoru da futbolu da yapabilecek kapasitededir. Ben de çok üzgünüm. Ben de istemem bu tip tepkileri ama bizim isimiz anlik saniyelik konulara takilmak degil. Sadece biz düsüs yasamiyoruz. 3-4 haftadir düsüs yasayan takimlar var. Ligin 3’te 1’i tamamlandi. Onlara da baktiginiz zaman bize has bir sey degil. Bize tepkiler daha fazla olmasi bize has bir durum“ dedi.



“Çözüm var ama yeter ki irade olsun“

MHK istifalarina deginen Koç, “Ben kimse istifa etsin demedim, Metin Tokat orada olmamali dedim Temmuz ayinda. Baskanimiz yabanci bir MHK baskani istemedi bizim de böyle bir talebimiz olmadi Kulüpler Birligi’nde. Burak Baskan, Ahmet Agaoglu, kisiler degil sistem sikintili. Sistemi sikinti haline getiren öbekler var. Bu isi top yekün ele almamiz lazim. Sivasspor - Adana Demirspor maçinda penalti oldu. Hakem VAR’a gitti. O penaltida VAR’a gitmek hakemlik performansinin ne kadar düsük oldugunun misali. Orada hakem penalti çalamayip VAR’a gitmesi bile isin vehammetini gösteriyor. MHK baskanlari, federasyon ve kulüp baskanlari degisiyor ama herkes sikayet ediyor. Geçmis MHK baskanlari ile ilgili çalismalar yaptilar. Umutlu konusmak gerekirse çözüm var yeter ki irade olsun. Bu sistemin su sekilde gitmesinin herkese zarar verdigini herkes biliyor. Bizim taraftarlarimizda sana ne sistemden Fenerbahçe’nin çikarlarini koru diyorlar ama en çok Fenerbahçe zarar görüyor. Bu maçta hakemlik bir sey de yok. Ama birkaç saat evvelki oynanan maç için söylüyorum VAR olmasaydi öyle pozisyon penaltisiz geçecekti. Iyi niyetli hataya hepimiz açigiz. En büyük sikinti performanslar yetersiz, teknoloji kullanilamiyor. Atamalar sikintili. Bence gözlemci raporlari ne kadar kaale aliniyor merak ediyorum. Simdi Altay çikarken ona edilen küfürleri görmüssünüzdür. Altay bir sey yapmiyor. Yapsaydi küfür etseydi agir tahrikten gene indirimli ceza alirdi ama simdi hiç ceza almamasi gerekirdi. Temsilci raporunda hiçbir ifade yok, bunlar açiklansin. Kendisine çok agir küfür edildigini, küfürde yaziyor, eline yumruk yaptigini ve iki elini basinin üstüne koyup alkisladigini yaziyor. Ama ceza yedi Altay. Temsilci raporunda bu ifadeler var diye söyleniyor“ diye belirtti.



Fenerbahçe Baskani Ali Koç, takimin kalitesi sorusuna ise, “Iki kulvarda da götürecek takim kalitemiz ve derinligimiz var. Mazeret degil. Bize böyle takvim varsa baskalarina da öyle var. Hepimiz zorlaniyoruz ama bu mazeret degil“ cevabini verdi.

“Hakem atamalarina müdahale konumuna gelindiyse sikinti burada“

MHK konusuna ve hakem atamalarina deginen Koç, “Akil akildan üstündür. Kulüplerle inatlasmadan ortak bir istisareyle aceleye getirilmeden, bundan sonraki MHK Baskani, kurulu kim olacaksa degisime ihtiyaç oldugunu ve bu degisimin tüm futbol paydaslariyla beraber adimlarla, degisikliklerle bir kismini, hemen bir kismini sindire sindire yapip en geç 2 sezon içinde bu sorunlardan arinacak bir yapiyi olusturmak. Hata her zaman olur. Ama güvensizlik, soru isaretleri öyle bir boyuta geldi ki millet birbirine girecek durumda. Milyonlarca taraftarlari var kulüplerin. Onlarin da süpheleri, endiseleri ve tenkitleri var. Maça atanacak hakemler konusunda aman basima bir is gelmesin diye TFF’den yakin kisileri arayip hakem atamalarina müdahale konumuna gelindiyse sikinti burada. Ben 4 senedir bir kere TFF’nin bir yetkilisini arayip su hakemi atayin atamayin demeyen birisiyim. Bizler de kulüpler, yöneticiler olarak çeki düzen vermemiz lazim. Bu sistemin dogru islemesini istiyorsak kapali kapilar ardinda isler çevirmememiz lazim. Sistem iyi olsaydi kimseye bu yöntemlere basvurmazdi. Dogru yolu bulmak çok uzakta degil. Çalisan sistemler var. Insallah en hayirlisi olur. Dogru bir baskan altindaki kurul üyeleri beraber istisareye baslayip, ivedilikle problemleri adreslemek. Bu yapisal degisiklikler ve hakem alternatiflerinin çogalmasi, VAR hakemi ile orta saha hakemi degismesi süreci zaman alacak. Tepe yapmis endiseleri de acilen bir nebze azaltacak ve hepimizin de altina imza atacagimiz adimlarla da net bir sekilde ortada. Talimat degisikligi ne, çabucak atilacak adimlar ortada. Insallah en dogrusu yapilir. Sistem üzerinden konusuyorum ve gözlemciler de dahil buna. Adaletsizlik standartsizliktan. Herkes bambaska ceza aliyor ayni seylerden. Biz kulüpler olarak sikayet ederek bir yere varilmayacagini faal olarak TFF ile beraber bir süreçle bu isleri adreslememiz gerekiyor. Bu isten en çok çeken kulüp Fenerbahçe. Bun da herhalde tarafli tarafsiz herkes ayni noktada. En çok Fenerbahçe’de dolayisiyla dillendiriyor. Biz 2-3 senedir dillendiriyoruz simdi herkes söylüyor. 2018’de Türk futbolunu ben söylüyordum birde Saffet Sancakli vardi, simdi herkes söylüyor. Bankalar birligi ile atilan ilk anlasmanin olmayacagini, bir sezon sonra çökecegini söylemistim. Hatta yalnizdik ve devlete kafa mi tutuyorsun dedi bazi baskanlar ama ayni noktaya geldik. Hakemler içinde aynisi geldi. Insallah bu fikir birliginden memleket için hayirli bir sey çikar“ ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA