Içisleri Bakani Soylu, Ayazaga Spor Kompleksi Açilisinda Konustu Açiklamasi

'Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'dan sonra Türkiye'de spor tesislerinin, sporcunun, spor yapma anlayisinin bütün matematigi degismistir. Avrupa'yi imrendirecek statlarimiz, tesislerimiz var. Sadece futbolda degil, spor salonlarindan atletizm pistlerine kadar her noktada Türkiye bir spor yatirim merkezi haline geldi' 'Sadece Türkiye'nin belirli bölgelerinde degil, Hakkari'den Kastamonu'ya, Ilgaz'dan Sarikamis'a kadar kayak merkezleri ülkemizin her tarafinda yapildi. Futbol, basketbol, voleybol, atletizm, güres, boks gibi her türlü sporun, her türlü alt yapisini ve imkanini gelistirdik' 'Cumhur Ittifaki'nin yapacagi çok is var. Aziz ve asil milletimizin yapacagi çok is var, hep birlikte etrafimizdaki cografyayi kaos cenderesine döndürmek isteyenlere firsat vermeden, birbirimize sarilarak, birlik anlayisi içerisinde en güzelini yaparak yolumuza devam edecegiz'

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, "Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'dan sonra Türkiye'de spor tesislerinin, sporcunun, spor yapma anlayisinin bütün matematigi degismistir. Avrupa'yi imrendirecek statlarimiz, tesislerimiz var. Sadece futbolda degil, spor salonlarindan atletizm pistlerine kadar her noktada Türkiye bir spor yatirim merkezi haline geldi." dedi.

Soylu, Ayazaga Spor Kompleksinin açilisinda yaptigi konusmada, iki yil önce sahanin yapilmasi için kendisine talepte bulunanlara, Ayazaga'ya yakisir bir tesisin insa edilecegine dair söz verdigini hatirlatti.

Bu istegin gerçeklesmesi için üzerine düsen sorumlulugu aldigini aktaran Soylu, Silivri'den Çatalca'ya, Sile'den Küçükçekmece'ye, Zeytinburnu'ndan Sariyer'e kadar o tarihten bugüne kadar sadece kendi Bakanligina ait 60'in üzerinde eserin Istanbul'a kazandirildigini söyledi.

Soylu, bakanlik olarak dertlerinin milletin 24 saat huzur içerisinde yasamasi oldugunun altini çizerek, "Istanbullularin evinden okuluna, isine, gecenin bir saatinde hiçbir huzursuzluk hissetmeden, endiseye kapilmadan istedigi noktaya gidebilmesi bizim derdimiz. Geçen gün Diyarbakir'daydim. Gecenin saat üçünde, dördünde Diyarbakir sokaklarindaydik. Bir zamanlar aksamin saat dördünde, besinde herkesin kepengini indirdigi Diyarbakir'da, 24 saat çalisan is yerlerinin açik oldugunu, herkesin gözünün içerisinde umut oldugunu ve aydinlik oldugunu gören bir kardesiniz olarak bahtiyar oldugumu ifade etmek istiyorum." diye konustu.

Karakol eksikligi olan yere karakol yaptiklarina dikkati çeken Soylu, sunlari kaydetti:

"Polis merkezi eksikligi varsa polis merkezi yaptik. 34 bin polisi vardi Istanbul'un, su anda bekçileriyle beraber toplam 50 bin rakamina ulastik. Bizim derdimiz, esnafimizi, çocugumuzu, büyügümüzü bir yerden bir yere giderken rahatsiz eden hirsiz, ugursuz, uyusturucu saticisi kim varsa bunlara firsat vermemektir. Hiç merak etmeyin. Bana kiziyorlar. Neden? 'Uyusturucu saticisinin ayagini kirin' demisim. Yine diyorum var mi? Kizarsaniz kizin, ne yapayim?

Bu sahalar niçin oluyor? Bu sahalar sadece saglikli bir sekilde spor yapilmasini temin etmenin yaninda gençleri kötü aliskanliklara düsürmek isteyenlere firsat tanimamak, mahallelinin kim oldugunu bilebilmek, büyügünü, küçügünü bilebilmek için yapiliyor. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'dan sonra Türkiye'de spor tesislerinin, sporcunun, spor yapma anlayisinin bütün matematigi degismistir. Avrupa'yi imrendirecek statlarimiz, tesislerimiz var. Sadece futbolda degil, spor salonlarindan atletizm pistlerine kadar her noktada Türkiye bir spor yatirim merkezi haline geldi. Sadece Türkiye'nin belirli bölgelerinde degil, Hakkari'den Kastamonu'ya, Ilgaz'dan Sarikamis'a kadar kayak merkezleri ülkemizin her tarafinda yapildi. Futbol, basketbol, voleybol, atletizm, güres, boks gibi her türlü sporun her türlü alt yapisini ve imkanini gelistirdik. Sayin Valimiz ile Gençlik ve Spor Bakanimizin hakkini yemek dogru olmaz. Ellerindeki bütün destegi, bütün gayreti hep birlikte ortaya koydular. "

Soylu, ufak tefek pürüzlerle karsi karsiya kalsalar da pürüz asmayi sevdiklerini ve tüm pürüzleri astiklarini, bu sayede Ayazaga'ya ve sporculara yakisir bir stat insa ettiklerini dile getirdi.

- "21. yüzyilin basindan itibaren Türkiye bambaska bir noktaya gelmistir"

Içisleri Bakani Soylu, geçen hafta Tunceli'de oldugunu ve bu aksam Hakkari'ye gidecegini belirterek, sözlerini söyle sürdürdü:

"Geçen hafta Ovacik'ta Ahpanos Vadisi'nde bulundum. 570 terörist vardi orada, bundan 5 yil önce. Bu hafta ikisini daha tepeledik. Üçünden de birisinin kolu yok, birisinin bacagi yok, bir tanesinin de baska bir iç hastaligi var, yatiyor. Toplam 16 kaldi. Onlar da kafalarini, burunlarini çikaramiyorlar. Burunlarini çikarttiklari an tepeliyoruz. 180'in altina düstü. Biz onlari ne görüyoruz biliyor musunuz? ABD'nin, Fransa'nin, Avrupa'nin, Bati'nin bu ülkeyi ilerlemeden yoksun birakmak için, bu ülkenin birligini ortadan kaldirabilmek için tuttuklari hainler olarak nitelendiriyoruz. Ve biz onlari tepeledigimiz zaman ABD'yi de tepeliyoruz, Bati'yi da tepeliyoruz. Bundan 20-21 yil önce bir Suriye vardi. Bugün Suriye o günden çok geri düstü. 2000 yilinda bir Irak vardi, bugünkü Irak o günkü Irak'tan çok daha geridedir. Etrafinizdaki cografyadaki bütün ülkelere böyle bakin. Bati, her birini geri birakabilmek için binbir tezgahla üzerlerine oynamaktadir. Ama 21. yüzyilin basindan itibaren Türkiye, bambaska bir noktaya gelmistir."

Soylu, 2 yildir pandemiyle karsi karsiya kalindigini hatirlatarak, "Çektiklerimizi hepimiz biliyoruz. Bütün dünya maliyetle karsi karsiya kaldi, elbette ki biz de maliyetle karsi karsiya kaldik. Simdi diyorlar ki, 'Nasil olsa pandemide Türkiye sikismistir. Belki biraz daha üzerine gidersek, onlari pes ettiririz. Bugünkü ilerlemelerinin tamamini bir sekilde geri alabiliriz.' Çünkü bize kiziyorlar. Büyüttükleri FETÖ'yü tasfiye ettik. Büyüttükleri PKK'yi kimildayamaz hale getirdik. Çünkü bize kiziyorlar. 'IHA vermedik, ATAK helikopterleri vermedik ama kendileri yaptilar, nasil yaparlar? Nasil dünyanin en büyük havalimanini yaparlar? Biz bunlari bu kadar sikintiyla karsi karsiya birakiriz da bunlar yine ayaklarin üzerinde nasil dururlar?' Onlara buradan, Ayazaga'dan, yigidin harman oldugu yerden bir sey söylemek istiyorum. Biz daha yeni basladik, göreceksiniz, bütün dünyaya sözü hüküm olarak geçen bir ülke olacagiz." ifadelerine yer verdi.

Türkiye'nin yapacagi çok is oldugunu aktaran Soylu, "Cumhur Ittifaki'nin yapacagi çok is var. Aziz ve asil milletimizin yapacagi çok is var, hep birlikte etrafimizdaki cografyayi kaos cenderesine döndürmek isteyenlere firsat vermeden, birbirimize sarilarak, birlik anlayisi içerisinde en güzelini yaparak yolumuza devam edecegiz. Onun için hepimiz çok çalismaliyiz, çok gayret göstermeliyiz, çok mücadele etmeliyiz, yilmamaliyiz. Bizi teslim almak isteyenlere de pes etmeden ayakta durarak, dünyada söyleyecegimiz sözün var oldugunu hep birlikte anlatmaliyiz." degerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA