Terim Açiklamasi 'Genç Kadromuz Dev Adimlarla Ilerliyor'

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Lokomotiv Moskova maçinin ardindan yaptigi açiklamada, "Genç kadromuz dev adimlarla ilerliyor" dedi.

UEFA Avrupa Ligi E Grubu 3. maçinda Galatasaray, deplasmanda Lokomotiv Moskova’yi 1-0 maglup ederek liderligini sürdürdü. Maçin ardindan Fatih Terim, Galatasaray Televizyonu’na açiklamalarda bulundu.

“Iyi bir takim olma yolundayiz"

Fatih Terim, maçla ilgili birkaç önemli not söyleyebilecegini belirterek, "Bu maç dahil olmak üzere oynadigimiz tüm maçlarda çok az pozisyon verdik. Bu bizim için önemli. Genç bir kadromuz var. Bu genç kadronun hata yapmasi, yanlis oynamasi, zaman zaman ürkmesi çok dogal ama dev adimlarla ilerliyorlar. Ilk yari israrla üzerinde durdugum güçlü ve kuvvetli set oyunlarini maalesef top kayiplari yüzünden oynayamadik; ama iyi savunduk. Bu çok önemli. Planimiz daha fazla pas ve daha fazla oyun hakimiyetiydi. Ilk yarinin en önemli noktasi rakibe pozisyon vermememizdi. Ikinci yari roller degisti. Oyun degisiklerden sonra daha enteresan bir hal aldi. Bazi yerleri degistirerek oyuna müdahale ettik. Sonra da oyuncu degistirerek oyuna müdahale ettim. Bence degisikliklerden sonra çok güzel görüntüler ortaya çikti. Birçok gol pozisyonu yakaladik. Bazi oyuncularimiz heyecanli ve telasliydi. Bazilari uzun zamandir oynamiyordu. Tecrübelisi ve genciyle iyi bir takim olma yolundayiz. Muhakkak ki eksiklerimiz var; ama Avrupa’da bu kadar az pozisyon vererek 7 puanla lider olmak hiç küçümsenecek bir sey degil. Kim ne derse desin Lazio, Marsilya ve Lokomotiv Moskova’nin bulundugu bu grup Sampiyonlar Ligi grubu. Bu arenalara alismis takimlar. O yüzden oyuncularimi tebrik ediyorum. Buradan kaybetmeden gitmek çok önemliydi. Dün basin toplantisinda da söyledigim gibi üç puan almak çok daha iyi olacakti” diye konustu.



“Avrupa Ligi’nde gol yemeyen iki takimdan biriyiz"

Avrupa Ligi’nde gol yemeyen iki takimdan biri olduklarini vurgulayan Fatih Terim, “Simdi iki maç içeride, bir maç disarida oynayacagiz. Taraftarimizla beraber ufak ufak ayak seslerimizi acaba duyurabilir miyiz? Bu platformlara alisigiz. Oyuncularimi kutluyorum. Takim olma adina çok büyük bir asama kaydettiler. Her maç genç oyuncularimiza bir tecrübe katacak. Girdikten sonraki mücadeleleri ve basarilari çok iyi. Gol de tam benim sevdigim tarzda, güzel bir bitirisle oldu. Belki de gecenin en güzel golüdür. Su anda bildigim kadariyla UEFA’da gol yemeyen iki takim var. Bunlardan biri biziz. Bu son derece sevindirici. Galatasaraylilar bunlara layik. Gruptan çikmak için elimizden geleni yapacagiz. Üç maçimiz var. Üçü de tehlikeli. Kendi evimizde olmasi bizi daha da ümitlendiriyor. Güzel bir galibiyet oldu” açiklamasinda bulundu.

"Gençlerimiz için büyük tecrübe"

Marsilya-Lazio maçinin golsüz berabere bitmesinin maç psikolojisine etki etmedigini ve oyuncularin mücadeleye odaklandigini vurgulayan sari-kirmizili takimin teknik patronu, “Ben bunu haber verdigimde büyük bir tepki olmadi soyunma odasinda. Herkes bugüne konsantreydi. Parolamiz bu maçta acele etmemekti; ama bu kadar da geçe birakmamak lazim. Ikinci yarida bir-iki tehlike yasadik ancak bunlar da dönen toplardan oldu. Uzun oynadilar ve dönen ikili toplari aldilar. Sonradan buna önlem aldik. Allah’a sükür yüzümüzün akiyla dönüyoruz. Bu bize üç puan ve önemli bir galibiyet oldugu kadar gençlerimiz için de büyük bir tecrübe oldu. O yüzden memnunum. Insallah daha iyi olacagiz. Baskanimizla, yönetimimizle, tüm çalisanlarimizla, camiamiz bu dogru stratejiyle daha güzel günlere gidecegiz insallah” diyerek sözlerini noktaladi.

Kaynak: İHA