Sakarya'da BMX Firtinasi Esecek

Türkiye’de ilk kez Sakarya’da düzenlenecek UCI BMX Dünya Kupasi yarislari 23 Ekim Cumartesi Ayçiçegi Bisiklet Vadisi’nde basliyor. Büyük heyecana sahne olacak yarislarin yani sira konser ve etkinliklerle vadide festival havasi esecek. Hafta sonu boyunca devam edecek kupanin yani sira Rafet El Roman Büyüksehir sahnesinde konser verecek.

Sakarya Büyüksehir Belediyesi’nin ev sahipligi yapacagi BMX Super Cross Dünya Kupasi heyecani için vakit geldi. Avrupa’nin en kapsamli bisiklet tesisi olan Ayçiçegi Bisiklet Vadisi’nde gerçeklesecek yarislar 23 Ekim Cumartesi basliyor. 23 ve 24 Ekim’de Super Cross Dünya Kupasi yarislari, vadi içinde özenle hazirlanip rengarenk hale getirilen parkurda olacak. 30 ülkeden 250’ye yakinda dünya yildizi cross yarisçisi vadi içinde kupa için ter dökecek.

Dünyadan, ülkemizden ve Sakarya’dan yüzlerce sporsever nefes kesen anlara sahne olacak yarisi vadi içinde misafirlerin agirlanmasi için planlanan tribünde yerini alacak. Yarislar Cumartesi günü sabah 09.30’da start alacak MTB Sakarya Cup ile baslayacak. Ayni gün saat 14.00’da ise BMX Dünya Kupasi yarisi baslayacak. 23-24 Ekim günü pedallarin çevrilecegi BMX Dünya Kupasi yarisi, 30-31 Ekim’de yapilacak olan son yarislarla tamamlanacak. Bu tarihler arasindaki hafta içinde ise ‘dag bisikleti’ kategorisindeki MTB Türkiye Cup ile MTB Sakarya Cup yarislari yapilacak. 9 gün sürecek organizasyon boyunca ayrica alanda EXPO, fuarlar, gösteriler ve çocuklar için oyunlar olacak.

23 Ekim Cumartesi günü saat 18.00’da alanda Rafet El Roman Sahne alacak. 23-24 Ekim’de konser ve yarislarin yani sira program boyunca EXPO, fuar, oyun ve gösteriler gerçeklestirilecek, sürpriz hediyeler verilecek.

Kaynak: İHA