Lokomotiv Moskova-Galatasaray Maçinin Ardindan

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim: 'Bugün UEFA’da iki tane gol yemeyen takim var. Bu takimlardan bir tanesi biziz. Puan farkiyla lideriz' 'Verdigimiz pozisyon sayisi yok denecek kadar az. Grupta Lazio, Marsilya ve Lokomotiv Moskova ile oynuyoruz. Bu su ana kadar küçümsenmeyecek bir basaridir' 'Bu güzel bir galibiyet. Camiamiza bu gece hayirli olsun. Bu maç böyle güzel bir golle de olmasi ayri bir anlam tasiyor'

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, "Bugün UEFA’da iki tane gol yemeyen takim var. Bu takimlardan bir tanesi biziz. Puan farkiyla lideriz." dedi.

Terim, Galatasaray'in UEFA Avrupa Ligi E Grubu 3. haftasinda deplasmanda Rusya'nin Lokomotiv Moskova ekibini 1-0 maglup ettigi maçin ardinda düzenledigi basin toplantisinda karsilasmayi degerlendirdi.

Maçin ilk yarisinda savunmada olduklarini ve basit toplar kaybettiklerini belirten Terim, "Rakibin de oyun kurmasina hem de ikinci bölgede hareket etmesine izin vermedik. Ikinci bölgenin en ucunda, birinci bölgeye çok yakin bir yere konumlandik ve geri çekilmedik. Hem bizim defansin önünü hem blok arasini hem de merkezi iyi kapattik. Marsilya maçinda oldugu gibi genis alani açikçasi iyi sagladik." diye konustu.

Ikinci yarida pozisyonlara girmeye basladiklarina dikkati çeken Terim, yaptiklari degisikliklerle üstünlügü elde ettiklerini söyledi.

Terim, "Sezon basindan beri biz bu oyunu oturtmaya çalisiyoruz. Maçlarin bir bölümünde oyunu yapabiliyoruz, fazla yapamiyoruz. Ancak her geçen gün daha oynayacagimiz ortada. Bugün UEFA’da iki tane gol yemeyen takim var. Bu takimlardan bir tanesi biziz. Puan farkiyla lideriz." ifadelerini kullandi.

Grupta basari elde ettiklerini dile getiren Terim, "Verdigimiz pozisyon sayisi yok denecek kadar az. Grupta Lazio, Marsilya ve Lokomotiv Moskova ile oynuyoruz. Bu su ana kadar küçümsenmeyecek bir basaridir." degerlendirmesinde bulundu.

Fatih Terim söyle devam etti:

"Bu gruptan çiktigimiz anda her seyi söyleyebiliriz. Çünkü gruptan çiktigimiz anda konusmaya hakkimiz olur. Daha iyi oyunlara ihtiyaç var. Bazi genç futbolcularimizin telaslari ve heyecanlari var. Onlari her geçen gün ilerideki maçlarda belirli noktaya getirecegiz. Tecrübeli oyuncularimiz da hazir duracaklar. Iyi bir takim olma yolundayiz. Bundan sonra atmosfere dikkat etmeliyiz. Takim ruhu beni çok sevindiriyor. Simdilik konusmak için erken, ümitlenmek için erken degil. Ancak bu zor gruptan çiktigimiz anda bizim de söyleyecegimiz seyler olacak. O zaman daha rahat konusuruz."

Oyuncularini galibiyet dolayisiyla kutlayan Terim, "Bu güzel bir galibiyet. Camiamiza bu gece hayirli olsun. Bu maç böyle güzel bir golle de olmasi ayri bir anlam tasiyor." seklinde konustu.

- "Bu takim da zamanla 2000’lerdeki takim seviyesine gelecek"

Bugünkü Galatasaray takiminin 2000'lerdeki takim seviyesine çikmasi ihtimalini degerlendiren Terim, "Ben oyunu hiçbir saniyeye birakmam ve ciddiyetten uzaklasmaktan hiç hoslanmam. Bu gruptan çiktigimizdan itibaren baska adimlar da atabiliriz. 2000’lerin takimi tüm sahada rakibine baski uyguluyordu. Bu takim da zamanla 2000’lerde olan takim seviyesine gelecek." açiklamasinda bulundu.

Terim, Besiktas ile oynayacaklari maçla ilgili ise "Bu maç kolay olmayacak. Besiktas, iyi bir takim, iyi bir kadro. Besiktas geçen sene sampiyon oldu. Bu takim Sampiyonlar Ligi’nde iyi gitmeyebilir ama her zaman çok ciddi bir rakip. Pazartesi en iyi sekilde oynamaya çalisacagiz." dedi.

- "Oyuncularimiz Bayern Münih oyunculari gibi olur insallah"

"Bir gün Bayern Münih’in teknik direktörü olur musunuz?" sorusunu yanitlayan Terim, "Bu galibiyetteki tüm oyuncularimla gurur duyuyorum. Insallah bu genç takim da ileride çok iyi isler yapar. Bayern Münih dedigimiz tartismasiz bugün dünyanin en iyi oynayan takimi. Bizim gençlerimiz de her gün daha iyiye giderek, Bayern Münih oyunculari gibi olur insallah." ifadelerini kullandi.

- Kerem Aktürkoglu: "Gruptan lider olarak ayrilmak istiyoruz"

Maçta gol atan Kerem Aktürkoglu da güzel bir oyun oynadiklarini belirterek, "Güzel bir maç oldu. Ilk yari ve ikinci yari oyunun hakimi bizdik. Istedigimizi yaptik. Bu maçtan galibiyetle ayrilmamiz bizim için çok büyük avantaj." dedi.

Avrupa Ligi'nde güzel sonuçlar elde ettiklerine isaret eden Aktürkoglu, sunlari kaydetti:

"Bu maçin önemini biliyorduk. Hocamiz, bu maçin önemini ve maçtan önce rakibin puan kaybettigini de bize söyledi. Bu maçtan alacagimiz puanin bizi farkli bir konuma getirecegini de biliyorduk. Gol atma bana nasip oldu. Kazandik ve çok mutluyum. Bunun, dogum günümde olmasi benim için çok daha özel oldu. Üç maçimiz kaldi. Gruptan lider olarak ayrilmak istiyoruz."

Kaynak: AA