Vitor Pereira Açiklamasi 'Fenerbahçe, Avrupa Ligi'ni Kazanacak Seviyede Degil'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Avrupa Ligi’ni kazanacak seviyede olmadiklarini ifade ederken, önemli olanin sampiyonluklari kovalarken birlikte olmak oldugunu ifade etti.

UEFA Avrupa Ligi D Grubu 3. maçinda Fenerbahçe evinde Royal Antwerp ile 2-2 berabere kaldi. Maçtan sonra basin toplantisinda konusan Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, takimin ruhu oldugunu ve iyi bir ekip olduklarini ifade ederek, “Bazen iyi oynadigimiz bölümler oluyor, bazen düzeltmemiz gereken seyler oluyor. Bana kimse sunu bir kisi bile diyemez ki bu takim kosmadi, denemedi. Bunu bir kisi bile sorgulayamaz. Biz yeni bir takim insa etmeye çalisiyoruz. 3 aydir buradayiz ve tecrübeye ihtiyacimiz var. Olympiakos son 10 yilda buralarda, tecrübeleri var. Frankfurt’a baktigimizda Bundesliga’da oynuyor ve bu turnuva seviyesinde takimlarla oynuyor. Taktiksel anlamda Süper Lig, Avrupa ligleriyle ayni degil. Yeni bir takim insa ettiginiz zaman hatalar yaparsiniz. Bu hatalari düzeltmemiz gerekiyor. Bugünkü maça baktigimiz zaman baskiyi kompakt bir sekilde yapamadik, maçta sürekli kontrataklar oldu. Hatlar arasindaki boslugu açtik. Hep hizli oynamak istedik, ilk dakikada gol yedik. Bunu bana sorabilirsiniz, maç buydu. Ikinci yarida daha kompakt oynadik ilk yariya göre ama tabii ki ilk yarida istedigimiz baskiyi sergileyemedik. Fakat rakibimiz 2-2’yi buldu. Ben takimdaki istedigim görüntüyü 2-2‘den sonra gördüm. Bu kulüpte herhangi birinin Fenerbahçe’nin Avrupa Ligi’ni kazanacak seviyede oldugunu düsünüyorsa ayni fikirde degilim. Bu turnuvada maç kazanmak için elimizden geleni yapmaliyiz ama bu turnuva için tecrübemiz yok. Szalai’ye soru sordunuz, 2 maçta 5 gol yediniz diye. Ama Trabzonspor’a karsi 70 dakika 10 kisi oynadik, çok kostuk ve çok çalistik“ dedi.



“Sampiyonluklari kovalamanin en önemli unsuru birlikte olmak“

Sosa, Mesut ve Gustavo’nun çok tecrübeli bir oyuncu oldugunu söyleyen Pereira, “Futbol 11’e 11 oynanan oyundur. Bazen Trabzon’da oldugu gibi 11’e 10’da oynanir. Sahadaki 11 oyuncunun bütün oyunu çok iyi anlamasi gerekiyor. Benim de yapmam gereken bu. Oyunculara bunu asilamam gerek. Biz baski yaptigimiz zaman nasil baski yapmaliyiz, nasil kontrataga çikmaliyiz, topu nasil tutmaliyiz ve tempoyu nasil belirlemeliyiz diye sahadaki 11 oyuncu ve diger oyunculara anlatmam gerekiyor. Ilk günden beri bunun için çalisiyoruz. Bazen bunu yapip bazen yapamiyoruz. Bugün sahada baktigimizda çok fazla oyun temposu vardi. Çok kostuk bugün ama iyi anlamda degildi. Bütün takima bakmamiz gerekiyor. Bütün takim yüzünden bu oldu. Trabzon sonrasi benim yapmam gereken bu takim ruhunu daha yüksek seviyede tutmaliydim. Hep birlikte çalisiyoruz ama takimla bunu analiz etmem gerekiyor. Bir anda belki çok hizli oynamaya çalisiyoruz ama bunu iyi yapmiyoruz. Gol atmaliyiz diye çok hizli oynarken bu sekilde oyunu kontrol edemiyoruz. Rakibe baktigimiz zaman takimin adina bakariz. Antwerp iyi bir takim. Bu grupta herkesle çekisebilecek takim. Bize benzer seviyede bir takim. Bugün kazanmayi çok isterdim. Biz yarin bu durumu analiz edecegiz seviyemizi yukari çikacagiz ve en önemlisi birlikte olmaya devam edecegiz. Sampiyonluklar kovalamanin en önemli unsuru bu“ seklinde konustu.



“Oyuncular en iyi günlerinde degildi ama mücadele gösterdiler“

Valencia’nin kaçirdigi penalti pozisyonuna deginen Portekizli teknik adam, “Penaltiyi tabii ki kendi aramizda konusuruz. Penalti atacak iki kisi belirleriz. Birinci opsiyon Valencia, ikincisi Sosa. Ilk penaltiyi o atti. O an ne düsündügünü bilmiyorum ama en iyi seklin o an o oldugunu düsündü. Ikinci penaltiyi farkli atti. Ben sahada olsaydim kendime göre dogru olan karari verirdim. Futbol bu. Gülmedim, üzüldüm ve kazanmak istiyordum. Gol atmamiz gerekiyordu. Bunu yarin kendi aramizda konusacagiz. Ben burada oyuncularima gidip onlara bagirarak bir sey göstermem, oyuncularimi kötülemem. En iyi günlerinde degillerdi ama mücadele gösterdiler“ ifadelerini kullandi.

Attila Szalai: “Takimimiz savasti“

Fenerbahçe’nin genç savunmacisi Attila Szalai, Antwerp maçiyla ilgili, “Bugünkü sonuçtan dolayi hayal kirikligi yasiyoruz. 3 puan almak isterdik ama hak ettigimizi alamadik. Topla tam istediklerimizi yapamadik ama iyi bir maç ortaya çikardik. Takimimiz savasti. Pazar gün ki maça odaklanmamiz gerekiyor. Savunmada problem oldugunu düsünmüyorum. Bazen zor maçlar oynuyoruz. Son oynadigimiz 2 maçta da hatalar yaptik ve üst seviye maçlardaki hatalar golle sonuçlaniyor. Düzeltmemiz gereken seyler var. Ileriye bakiyoruz“ dedi.

Kaynak: İHA