Santaj Suçlamasiyla Yargilanan Benzema Hakkinda 10 Ay Tecilli Hapis Cezasi Istemi

Ispanya 1. Futbol Ligi (La Liga) ekiplerinden Real Madrid'de forma giyen Karim Benzema hakkinda, santaj suçlamasiyla yargilandigi davada 10 ay tecilli hapis ve 75 bin avro para cezasi talep edildi.

Versailles Ceza Mahkemesi, Fransiz futbolcu Mathieu Valbuena'ya santaj yaptigi suçlamasiyla yargilandigi davada dün baslayan durusmalarda Benzema hakkinda 10 ay tecilli hapis ve 75 bin avro para cezasi istedi.

Ayni davada yargilanan 4 kisiden olayin kilit ismi olarak kabul edilen Mustafa Zouaoui için 4 yil hapis ve 15 bin avro para cezasi, Valbuena'nin telefonunda videoyu alan Axel Angot için 18 ay hapis ve 15 bin avro para cezasi, santajda araci olan Younes Houass ve Karim Zenati için 18'er ay hapis ve 5'er bin avro para cezasi talep edildi.

Fransiz futbolcu Benzema hakkinda devam eden santaj sorusturmasi, Yunanistan'in Olympiakos takiminda oynayan "Mathieu Valbuena'nin mal varligini gasp etme girisimi" kapsaminda yürütülüyor. Davada, özel hayatina iliskin gizli olarak çekilmis bir videonun Valbuena'ya gönderilerek santaj yapildigi ve kendisinden 150 bin avro istendigi öne sürülüyor.

Söz konusu suçlamalarla ilgili Karim Benzema ve diger saniklar aleyhine 5 Kasim 2015'te dava açilmis, Fransa Milli Takimi Teknik Direktörü Didier Deschamps da bu nedenle Benzema'ya milli takim kapisini kapatmisti. Deschamps, Cezayir asilli Müslüman futbolcuyu kadroya dahil etmemesinden dolayi, irkçilik yaptigi elestirilerine de maruz kalmisti.

Benzema, 5,5 yilin ardindan mayis ayinda yeniden Fransa Milli Takimi'na çagrilmisti.

Kaynak: AA