Anadolu Efes-UNICS Kazan Maçinin Ardindan

Anadolu Efes Basantrenörü Ergin Ataman:'Ikinci yarida özellikle Erten Gazi'nin oyunda oldugu anlarda Elijah ve Beaubois ile oyun kurucularini iyi savunduk. Bu aksamki galibiyet anahtari buydu'

Basketbol THY Avrupa Ligi'nde UNICS Kazan'i 71-68 yenen Anadolu Efes'in basantrenörü Ergin Ataman; Erten Gazi, Elijah Bryant ve Rodrigue Beaubois'nin oyunuyla rakiplerini yendiklerini söyledi.

Ataman, karsilasmanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda yaptigi açiklamada, maçin ilk bes dakikasindan sonra savunmayi iyilestirdiklerini belirterek, "Ikinci yarida özellikle Erten Gazi'nin oyunda oldugu anlarda, Elijah ve Beaubois ile oyun kurucularini iyi savunduk. Bu aksamki galibiyet anahtari buydu." dedi.

Her zaman oynadiklari basketbolu sergileyemediklerini vurgulayan Ataman, "Bugün hücumdan çok mutlu degilim ama bir gerçek var ki ana rotasyondan iki oyuncumuz, Micic ve Simon eksik. Hücum sistemimiz bu sebeple sorun yasiyor. Ikinci yarida Elijah'dan iyi katki aldik, kazanmanin bir yolunu bulduk. Gelecekle ilgili kaygim yok. Eminim ki Micic, Simon ve Anderson takima katildiginda ana hedefimiz için savasmaya devam edecegiz." diye konustu.

UNICS Kazan Basantrenörü Velimir Perasovic ise Anadolu Efes'in galibiyeti hak ettigini belirterek, "Maçi kazanma sansimiz vardi ama Efes son çeyrekte buldugu üç sayiliklarla hücumda daha iyi olan tarafti. Bu sayede maçi kazanan takim oldu." degerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA