A Milli Kadin Futbol Takimi'nin Bulgaristan Galibiyeti

TFF Futbol Gelisim Direktörü Oguz Çetin:'Hem Necla hoca ile hem de oyuncularimizla gururlaniyorum. Umarim Sirbistan maçinda da ayni performansi gösterip umutlarimizi daha da yukarilara çekeriz'

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Futbol Gelisim Direktörü Oguz Çetin, A Milli Kadin Futbol Takimi ile gurur duydugunu söyledi.

Çetin, ay-yildizli ekibin 2023 Dünya Kupasi Avrupa Elemeleri H Grubu'nda Bulgaristan ile Esenyurt Necmi Kadioglu Stadi'nda yaptigi ve 1-0 kazandigi maçin ardindan basin mensuplarina açiklamalarda bulundu.

A Milli Takim'in zorlu bir grupta oldugunu vurgulayan Çetin, "Rakiplerimiz zorlu. Özellikle Almanya, Portekiz ve Sirbistan, önemli futbol ülkeleri. Yaklasik 4 aydir ciddi çalismalar yapiyoruz. Özellikle atletik performans yönünde yapilan çalismalarin etkisini artik sahada görüyoruz. Hem Portekiz'e hem de Bulgaristan'a karsi hem oyun hem de fiziksel olarak büyük bir gelisme var. Hem Necla hoca ile hem de oyuncularimizla gururlaniyorum. Umarim Sirbistan maçinda da ayni performansi gösterip umutlarimizi daha da yukarilara çekeriz." diye konustu.

Süper Lig kulüplerinin kadin futbol takimi kurmalarini degerlendiren Oguz Çetin, "Özellikle geçen sezon Kadin 1. Ligi'nde yaptigimiz 'bubble sistemi' sonrasi gündeme oturduk. Baskanimizin büyük destegiyle kulüpler de bu isin içine girme çabasina girdi. Geldigimiz noktada önemli kulüplerimiz lige dahil oldu. Bu da kadin futbolunun marka degerini yükseltiyor. Önümüzdeki yil ve yillarda kadin futbolunun ülkemizde çok daha iyi yerlere ulasacagi bir gerçek." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA