Yannick Bolasie Açiklamasi 'Bir Maçi Kazanip Önümüze Bakmamiz Gerekiyor',

Çaykur Rizespor’un Kongolu yildizi Yannick Bolasie, “Artik bir maçi kazanip önümüze bakmamiz gerekiyor” dedi.

Süper Lig’in son sirasina demir atan Çaykur Rizespor, ligin ilk 9 haftasinda sadece 1 puan toplayabildi. Kötü gidisata bir dur demek isteyen yesil-mavili ekip 23 Ekim Cumartesi günü saat 13.30’da Çaykur Didi Stadyumu’nda oynayacagi Kasimpasa maçinin hazirliklarini Rizespor Mehmet Cengiz Tesisleri’nde sürdürdü. Kasimasa’dan 3 puan alarak artik taraftarini sevindirmek isteyen Çaykur Rizespor’un 32 yasindaki yildiz kanat oyuncusu Yanncik Bolasie, Rizespor’a gelmeden önce tek basina antrenmanlar disinda hiçbir hazirligi olmadigini, buna ragmen performansinin iyi oldugunu düsündügünü dile getirdi. Bolasie, “Ben buraya gelirken bir kamp geçirmedim, herhangi bir takimla kamp yapmadigimi, sadece tek çalistigimi söyleyebilirim. Eger bu sekilde degerlendirirseniz, tek basima çalismalar yaparak direkt maçlara çiktigimi degerlendirirseniz ben su ana kadarki performansimi çok iyi olarak degerlendirebilirim. Benim amacim taraftarlarimizin beklentilerini karsilamak. Onun için her geçen gün daha fazla çalisiyorum, elimden geleni yapmaya çalisiyorum. Zaman tabi bunun belirleyicisi olacak. Ben iyisini yapmaya çalistikça ve isler yolunda gitmeye basladikça, skorlar da geldikçe taraftarin beklentisini karsilayabilecegimi düsünüyorum” diye konustu.

Kariyerinde daha önce üst üste maç kaybinin 3’ü geçmedigini, böyle bir durumun ise ilk kez basina geldigini vurgulayan Bolasie, "Kötü gidisati tersine döndürecegiz. Böyle bir baslangiç hiç yasamamistim. Tabi ki hepimiz için çok üzücü. Su ana kadar kariyerimde herhalde en fazla 3 kere maglup oldum. Daha sonrasinda bunu çevirmeyi basarmistik. Ben burada da bunu çevirecegimizi düsünüyorum. Bu durumun geçici oldugunu düsünüyorum. Ne yazik ki biraz sanssiz maçlar da oynadik. Bu sanssizliklarimizi da kiracagimizi düsünüyorum. Eger antrenmanlarda yaptiklarimizi sahaya ansitirsak ve sahaya yansittigimizda da hakemler açisindan, oynanan oyunlar açisindan da biraz daha sansimiz yaver giderse ben bu isi çevirecegimizi düsünüyorum” ifadelerini kullandi.

Ailesi gelmedigi için henüz tam olarak takima adapte olmadigini belirten yildiz oyuncu, “Adapte olmak için elimden gelen her seyi yapiyorum. Tam adapte miyim? Ailemin gelmesini bekliyorum. O yüzden tam adapte oldugumu söyleyemem ama elimden geleni yapiyorum. Sahada da adaptasyonumu en üst seviyeye çikarmaya çalisiyorum” dedi.

Kasimpasa maçinda sahadan galip ayrilmak istediklerini dile getiren Bolasie, “Kasimpasa maçi su ana kadar oynadigimiz maçlardan farkli bir maç olmayacak. Hepsinin degeri ayni. Bizim artik bir maçi kazanip önümüze bakmamiz gerekiyor. Sans her zaman daha fazla çalisanin, daha fazla mücadele edenin yanindadir diye düsünüyorum. Bizim bunu yapmamiz gerekiyor. Bunu yaparsak bir baslangiç yapacagiz diye düsünüyorum” açiklamasini yapti.

Daha önce futbol oynadigi Ingiltere ile Türkiye arasindaki hakem farklarinin sorulmasi üzerine Bolasie, “Kisisel olarak hakemler ile alakali çok fazla bir sey söylemek istemiyorum. Çünkü ben kendi açimdan sahada neyi daha iyi yapabilirim, neyi daha dogru yapabilirim düsüncesinin pesindeyim. Hakemler arasinda Ingiltere’de de burada da çok bir fark göremiyorum. O konuyla ilgili bir sey söylemek istemiyorum. Takim olarak sansin biraz daha bizim yanimizda olmasini bekliyorum” cevabini verdi.

(Hasan Fehmi Demir – Osman Kubilay Küçükmustafa /IHA)

Kaynak: İHA