Tugçenaz Sürmeneli'nin Hayali Ikizi Busenaz Ile Olimpiyat Madalyasi

Tugçenaz Sürmeneli:'En büyük hayalim Busenaz ile 2024 Paris Olimpiyatlari'ndan ikiz ikiz altin madalya alarak dönmek'.

SELÇUK KILIÇ - 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlari'nda altin madalya kazanan milli boksör Busenaz Sürmeneli'nin ikizi Tugçenaz Sürmeneli, en büyük hayalinin kardesiyle 2024 Paris Olimpiyatlari'ndan madalya alarak dönmek oldugunu söyledi.

Istanbul'da aralik ayinda yapilacak dünya sampiyonasina hazirlanan Tugçenaz Sürmeneli, AA muhabirine, teknik direktörleri Cahit Süme yönetiminde çalismalarinin iyi sekilde gittigini belirtti.

Takim olarak dünya sampiyonasindan güzel sonuçlar alacaklarina inandiklarini ifade eden Sürmeneli, "Ikizim Busenaz'in yolundan ilerliyorum. Ben ondan sonra boks sporu ile tanistim. Onun gibi basarili olmak için çalisiyorum. Insallah ben de ilk olarak dünya sampiyonu olacagim." dedi.

Tugçenaz Sürmeneli, Busenaz'in kendisine yardimci oldugunu anlatarak, "Bana soruyorlar 'Idolün kim?' diye. 'Busenaz' diyorum. O ne yapiyorsa onu yapiyorum. Ayni antrenmanlari yapiyoruz. Tesislerde birlikte kaliyoruz. Onun sampiyonlugu bizi çok gururlandirdi. Insallah ben de ülkeme madalyalar getiririm." ifadesini kullandi.

- "Kiskanilacak bir sey yok"

Busenaz Sürmeneli'nin olimpiyat sampiyonu olmasinin kendilerini çok sevindirdigini dile getiren Tugçenaz, "Bana soruyorlar, 'Kardesini kiskaniyor musun diye?' Bunda kiskanilacak bir sey yok. Belki de ben sampiyon olsam daha az mutlu olurum. Busenaz'i ve Cahit hocami tekrar kutluyorum." diye konustu.

Tugçenaz Sürmeneli, kendisinin de olimpiyat hayalinin bulunduguna isaret ederek, "Benim hedeflerim 2024 Olimpiyatlari'na Cahit hocam ve Busenaz ile birlikte gitmek. En büyük hayalim Busenaz ile 2024 Paris Olimpiyatlari'ndan ikiz ikiz altin madalya alarak geri dönmek." dedi.

Kaynak: AA