Trabzonspor'da Bakasetas, Sörloth'un Ilk 9 Haftalik Performansini Geçti

Lider Trabzonspor adina ilk 9 haftada 7 gol atarak ligin en skorer oyuncusu konumuna yükselen Bakasetas, 20192020 sezonunda rakip fileleri 24 kez havalandirarak gol krali olan Alexander Sörloth'un ayni dönemdeki 6 gollük performansini geride birakti.

Lider Trabzonspor adina ilk 9 haftada 7 gol atarak Süper Lig'in en skorer oyuncusu konumuna yükselen Yunan oyuncu Anastasios Bakasetas, 2019-2020 sezonunda rakip fileleri 24 kez havalandirarak gol krali olan Norveçli Alexander Sörloth'un ayni dönemdeki performansini geride birakmayi basardi.

Süper Lig'in 2019-2020 döneminde gol krali olan ve bordo-mavili formayla bunu basaran 5. isim olarak tarihe geçen Sörloth, söz konusu sezonun ilk 9 haftasinda 6 kez rakip fileleri havalandirirken, Bakasetas ise ayni dönemde 7 kez bu sevinci yasadi.

2020-2021 sezonu basinda Almanya'nin Leipzig ekibine transfer olan ve bu yil ise futbol yasantisini kiralik olarak Ispanya'nin Real Sociedad takiminda sürdüren Sörloth'un yoklugunu bir süre dolduramayan bordo-mavililerde sürpriz golcü Bakasetas'in performansi yüzleri güldürdü.

- Bakasetas'in gol attigi maçlar

Bakasetas, ligin ilk haftasinda bordo-mavili takimin deplasmanda 5-1 kazandigi Öznur Kablo Yeni Malatyaspor ve 2. haftada sahasinda 2-1 galip geldigi Demir Grup Sivasspor maçlarinda birer gol atti.

Bordo-mavililerin 5. haftada konuk oldugu Kasimpasa'yi 1-0 yendigi maçta takiminin tek golünü kaydeden Yunan futbolcu, 8. haftada yine deplasmanda oynanan ve 2-1 kazanilan Yukatel Kayserispor maçinda 2 golü de atan isim oldu.

Bakasetas, geride kalan hafta Trabzonspor'un Fenerbahçe'yi 3-1 yenerek liderlik koltuguna oturdugu önemli müsabakada ise rakip fileleri 2 kez havalandirdi.

- Puan katkisi daha fazla

Bakasetas, bir orta saha oyuncusu olmasina karsin attigi gollerle takiminin bu sezon skor yükünü üstlenen isimlerin basinda geldi ve Trabzonspor taraftarlarinin aklinda yer eden Alexander Sörloth'u unutturdu.

Sörloth'un 2019-2020 sezonunun ilk 9 haftasinda gol attigi 6 maçta Trabzonspor, 3 beraberlik, 3 galibiyet alarak 12 puan elde etmisti.

Karadeniz ekibi, Bakasetas'in gol attigi 5 maçta ise 5 galibiyet alarak 15 puan toplamayi basardi.

Kaynak: AA