Sergen Yalçin Açiklamasi '4-1'Lik Skor Bu Maç Için Gerçekçi Degildi'

Sporting Lizbon karsisinda 4-1 maglup olan Besiktas’ta Teknik Direktör Sergen Yalçin, karsilasmanin ardindan konustu. Takimin oyunundan ve mücadelesinden memnun oldugunu söyleyen Yalçin, 4-1’lik skor bu maç için gerçekçi degildi” dedi.

UEFA Sampiyonlar Ligi C Grubu 3. maçinda Portekiz ekibi Sporting Lizbon’a sahasinda 4-1 maglup olan Besiktas’ta Teknik Direktör Sergen Yalçin maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulundu. Skordan dolayi üzgün oldugunu ifade ederek sözlerine baslayan Sergen Yalçin, “Oyundan dolayi üzüntüm yok, skordan dolayi üzüntülüyüm. 4-1’lik bir oyun olmadi, takim iyi mücadele etti. Ofansif oyunda oyuncular gayretliydi. Pozisyonlar yakaladik ama böyle bir kulvarda, ilk yarida 3 kornerden 3 gol yedik. Bu durum bence gecenin en üzücü yaniydi. Yaptigimiz iste her türlü durum karsimiza çikabiliyor. Oynadigimiz kulvar zorlu bir kulvar. Burada mücadele etmek kolay degil, yapilan hatalarin cezasi kesilebiliyor. Bundan önceki mücadelelerde de bunu yasadik. Ama oyundan ve takimin mücadelesinden memnunum. Ancak dedigim gibi biraz yorumlamakta zorlaniyorum. 4-1 adil bir sonuç degil ama yapacak bir sey yok. Çok çabuk sekilde önümüzdeki mücadeleye odaklanmamiz gerekiyor. Bu maça takilip kalamayiz“ diye konustu.

“SONUÇLANDIRMADA PROBLEM YASADIK”

Basit goller yediklerini ifade ederek sözlerini sürdüren Sergen Yalçin, “Bu basit golleri bu seviyede yemek oyuncularin psikolojisini bozuyor. 3-1’den sonra yine iyi mücadele ettik. Son 10 dakikayi çok dikkate almamak gerekiyor. Kornerlerde o topun oradan geriye sekmemesi gerekiyordu. Batshuayi ve Larin gibi uzun oyunculari koyuyoruz oraya ama bu bir hata degil bana göre. Futbolda hata olmasa zaten maçlar 0-0 biter. Daha önce böyle goller yemedik biz. Bu yenilen golleri ben sanssizliga bagliyorum. Bu kadar iyi oynarken, oyuncularimiz rakibi kendi alanina kapatmisken, dogru baski yapmisken sonuçlandirmada problem yasadik. Bir kornerde adam kendi kalesine atiyordu ama kalecinin kafasina çarpip çikan bir top oldu, bu top 100 senede bir olur, o da bize denk geldi. Herhangi bir bahane üretmeme ihtiyacim yok ama bu tür skorlar maalesef olabiliyor. 4-1 bence oyuna bakildiginda gerçek bir skor degil” diye konustu.



“ADANA DEMIRSPOR MAÇINDA YEDIGIMIZ ZATEN FAULDÜ”

Korner atislarinda belli eslesmeler oldugunu ifade eden Sergen Yalçin, “Kornerde golü yedik. Kornerde belli eslesmeler var ve takimimizin aldigi belli eslesmeler var. Bu sezon kornerden yedigimiz gol hatirlamiyorum ben. Adana Demirspor maçinda yedigimiz bir gol var ama o fauldü zaten. Amerikan futbolunda veriliyor o goller. Ben takimin oynadigi oyundan ve oyuncularin mücadelesinden çok memnunum. Her maçta böyle goller olursa, her maçta en az 5-6 gol olur. Olabilir, futboldur bu ve kazanmak kadar kaybetmek de var. Çok çabuk sekilde lige dönüp devam etmemiz gerekiyor. Sampiyonlar Ligi’nde 3 maçta puan alamadik ama bundan sonra çok fazla sansimiz olmadigini düsünüyorum. Bundan sonra Avrupa Ligi sansimiz olacak. Bunu kovalayacagiz artik” dedi.

Son olarak taraftarin maç sonunda bazi oyunculari protesto etmesi hakkinda konusan Yalçin, “Taraftarimiz bizim için çok degerli. Biz onlarin destegini hissetmek istiyoruz. Hepimiz onlarin destegini hissetmeliyiz. Zaman zaman skorlara göre bu tür protestolar olabiliyor. Bunlar isin dogasinda olan seyler. Biz takim olarak bundan sonraki mücadelelerde çikip daha iyisini oynariz ve kazanarak taraftarimizi mutlu etmeye çalisiriz” diyerek sözlerini tamamladi.

(Bozhan Memis - Oguzhan Ort/IHA)

Kaynak: İHA