Rüzgar Ve Uzun'dan Adaylik Açiklamasi

Türkiye Boks Federasyonu eski Baskani Hasan Rüzgar ve Atletizm Federasyonu eski Yönetim Kurulu Üyesi Ergüder Uzun, düzenledikleri basin toplantisiyla federasyon baskanliklarina adayliklarini açikladilar.

Türkiye Boks Federasyonu eski Baskani Hasan Rüzgar ve Atletizm Federasyonu eski Yönetim Kurulu Üyesi Ergüder Uzun, Türkiye Spor Yazarlari Dernegi (TSYD) Ankara Subesi’nde basin toplantisi düzenledi.

Federasyon baskanligina adayliklarini sunan adaylar, ayni zamanda güncel konulara da degindi.

Ortak basin açiklamasini okuyan Önder San, “Yasa ve yönetmelikler geregi, 4 yilda bir Olimpiyat Oyunlarindan sonra yapilmasi gereken Olimpik Spor Federasyonlari Genel Kurullari, dünyamizi ve ülkemizi de olumsuz etkileyen Covid-19 salgini nedeniyle, 2020 Olimpiyatlarinin da ertelenmesi ve 2021 Agustos’ta tamamlanmasi sonucu, önümüzdeki 8 Kasim’a kadarki süreçte yapilmasi gerekmektedir” diyerek cümlelerine basladi.

San, söyle devam etti:

“3289 Sayili Spor Yasasi’nin federasyon seçimleri ile ilgili bölümünde, sonradan eklenen ’adaylik basvuru ücreti ile adaylik imzasi sartinin’, Danistay 10. Daire Baskanligi’nin, kesinlesmis 2012/9445 esas nolu iptal karari ile ortadan kaldirdigi, açik-seçik ve oldukça net ve barizdir. Isbu dilekçemizde/basvurumuzda belirtilen yasal, hukuki zorunluluklarin, yarginin iptal kararlari dikkate alinarak, bu karar dogrultusunda uygulanmasi gerekmektedir.”

“Türkiye Atletizm Federasyonu Baskanligi’na adayim”

Uzun, “Ben de yasal ve demokratik olarak yasalarin bizlere tanidigi haklar çerçevesinde Türkiye Atletizm Federasyonu Baskanligi’na aday oldugumu sizlerin önünde açikliyorum” sözlerini kullandi.

Kaynak: İHA