Ruben Amorim Açiklamasi 'Skor 4-1 Olunca Galibiyetten Emin Oldum'

Besiktas deplasmaninda 4-1 kazanan Sporting Lizbon’da Teknik Direktör Ruben Amorim maçin ardindan konustu. Besiktas karsisinda 3-1’in bile kendileri için net bir skor olmadigini söyleyen Amorim, “Besiktas son dakikada 1 gol bulsa, durumu degistirebilirdi. Skor 4-1 olunca galibiyetten emin oldum” diye konustu.

UEFA Sampiyonlar Ligi C Grubu 3. maçinda Besiktas deplasmaninda 4-1 kazanan Sporting Lizbon’da Teknik Direktör Ruben Amorim, karsilasmanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda konustu.

Karsilasmanin zor geçecegini bildiklerini ve maçin da zor oldugunu söyleyen Amorim, “Zor olacagini biliyorduk ki çok da zor oldu. Ilk 15 dakika topu bize vermediler ve çok güçlü basladilar. Ama Coates’in golüyle dinamikler degisti. Ajax maçinda da bu sekilde olmustu, Ajax’in golünden sonra dinamikler degismisti. Bu golden sonra defans yönünden iyiydik. Dortmund maçinda yaptigimiz hatalari düzelttik. Ilk yarinin sonunda 3-2 oldu ancak bu gol iptal edildi. Iptal edilen gol önemliydi bizim için. Sonrasinda da istedigimiz galibiyeti aldik” diye konustu.



“3-1 bile garanti sonuç degildi”

Besiktas’in kendilerine göre oldukça kaliteli bir ekip oldugunu söyleyen Ruben Amorim, “Bizim tecrübe eksigimiz var. Skor 3-1’ken 90. dakikada ikinci golü bulsalar bile geri dönüs yapabilirlerdi. Skor 4-1 olduktan sonra galibiyetten emin oldum. Penalti konusunda da, penaltiyi atacak ismi takima biraktim ve böyle bir karar verdiler” dedi.

Oyuncularinin kalitesiyle maçi kazandiklarini söyleyen Amorim, “2 golü ayni sekilde attik, diger golü de ayni pozisyonda penalti olarak kazandik. Bir sey 1 kez oluyorsa sanstir ama 2 kez oluyorsa, iyi çalismanin sonucudur. Iyi çalistik ve karsiligini aldik. Oyuncular hangi bölgede rahat oynayacaksa bu sekilde oynatmaya çalisiyoruz. 2 pasta rakibin hücum alanina gitmeye çalistik. 1 hafta boyunca çalistigimizin karsiligini aldigimizi düsünüyorum” diye konustu.

Son olarak takimin istikrarli yapisi hakkindaki soruyu yanitlayan Amorim, “Bu sisteme zamanla iyi çalistik. Ben de futbolculuktan geldigim için bu sistemi oturtmak için zamana ihtiyacim vardi. Su anda 3’lü defans oynuyoruz ama sistemde bir parça degistirdigimiz zaman, sistem yine yerine geliyor. Bu sistem üzerine iyi çalistik” diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA