(Özel) Masa Tenisinin Gözde Ismi 'Real Mardin'in' Hedefi 'Real Madrid' Ile Oynamak

Erzincan’da Dogu Anadolu ve Güney Dogu Anadolu Bölgesi Gençler Masa Tenisi Takim Yarismalari yapildi. Yapilan yarismalara katilan Real Mardin ile Dinamo Van ismi dikkat çekti.

Dogu Anadolu ve Güney Dogu Anadolu Bölgesi Gençler Masa Tenisi Takim Yarismalari Erzincan’da yapildi. Sona eren müsabakalarda 25 erkek 16 kiz olmak üzere toplam 41 takimda 250 sporcu mücadele etti. Yarismalara Dogu Anadolu’dan 15 il Güneydogu Anadolu’dan ise 8 il katilim sagladi. Müsabakalara, Dogu Anadolu’dan Agri, Ardahan, Bingöl, Bitlis, Elazig, Erzincan, Erzurum, Hakkâri, Igdir, Kars, Malatya, Mus, Sirnak, Tunceli, Van illeri Güney Dogu Anadolu Bölgesinden ise Adiyaman, Batman, Diyarbakir, Gaziantep, Kilis, Mardin, Siirt, Sanliurfa Türkiye sampiyonasina katilmak için ter döktü.

Van ilinden yarismalara katilmak için Erzincan’a gelen ve isimlerini “Dinamo Van” olarak tanitan takimin hocasi Mahmut Kurt, “Biz buraya Van ili olarak 4 takimla geldik. Takimlarimizdan kizlarimiz bir önceki sene bölge sampiyonu. Erkeklerimiz ise bölge ikincisi olmustu. Ayni zamanda erkek takimimizi ‘Dinamo Van’ ismiyle buraya getirdik. Içlerinde milli takimda olan çocuklarimiz var. Insallah buradan iyi bir sonuçla dönmeyi düsünüyoruz.” dedi.

Öte yandan, Mardin’den gelen ve isimleri “Real Mardin” olan takimin hocasi Izzettin Atasever ise hedeflerinin çok büyük oldugunu, ileride Ispanya’nin Real Madrid’i ile Türkiye’nin Real Mardin’ini karsi karsiya görmek istediklerini ve Real Madrid’i yenmeyi hedeflediklerini belirterek, “Mardin’den 4 takimla katildik. Kizlarda sampiyon olmak için geldik. Süper Lig’de takimimiz var. Mardin olarak iddialiyiz. Her zaman iddiali olduk ve Real Mardin olarak hem erkeklerde 2. Lig’de hem kizlarda Süper Lig’de ilimizi en iyi sekilde temsil etmeye çalisiyoruz. Tabi Real Mardin’in bir hikâyesi var. Bir gün Avrupa kupalarinda oynamak için bu yola çiktik biz. Real Mardin isminde birlestik, bir gün Real Madrid ile belki Avrupa kupalarinda eslesmek umudumuz var. Insallah bir gün eslesecegiz ve Real Madrid’i de yenecegiz. Türkiye’de ki Real Mardin Ispanya’da ki Real Madrid’i yenmek için her seyi yapacak. Dinamo Van’da var. Isimlerimizi futboldan gelen bir kaliteden dolayi kullaniyoruz.” diye konustu.



“Kazanan takimlara ödülleri takdim edildi”

Dogu Anadolu ve Güney Dogu Anadolu Bölgesi Gençler Masa Tenisi Takim Yarismalari sonunda dereceye giren takimlara kupalari ve madalyalari düzenlenen tören ile verildi.

Yarisma kapsaminda derece elde eden takimlar ise söyle;

Dogu Anadolu Bölgesi Genç Kizlar Masa Tenisi Takim Yarismalarinda dereceye giren takimlar;

1- Van Gençlik Spor (A) (Dinamo Van)

2- Ebuas Spor Elazig

3- Bitlis Gençlik Spor

Dogu Anadolu Bölgesi Genç Erkekler Masa Tenisi Takim Yarismalarinda dereceye giren takimlar;

1- Van Gençlik Spor (A) (Dinamo Van)

2- Yesilyurt Belediye Spor

3- Erzurum T. Telekom Spor, olurken ev sahibi Erzincan Tenis Spor (A) ise yarismayi dördüncü tamamladi.

Güney Dogu Anadolu Bölgesi Genç Kizlar Masa Tenisi Takim Yarismalarinda dereceye giren takimlar;

1- 1955 Batman Belediye Spor Kulübü (A)

2- Merit Grup Real Mardin (A)

3- 1955 Batman Belediye Spor Kulübü

Güney Dogu Anadolu Bölgesi Genç Erkekler Masa Tenisi Takim Yarismalarinda dereceye giren takimlar;

1- Gaziantep Sahinbey Belediye Spor Kulübü

2- Kilis Kasif Gençlik ve Izcilik Spor Kulübü

3- 1955 Batman Belediye Spor Kulübü

Kaynak: İHA