Olimpiyat Sampiyonu Sürmeneli'den Baskan Pekmezci'ye Ziyaret

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunlari’nda gösterdigi üstün basari ile kadinlar boks 69 kiloda altin madalya kazanarak olimpiyat sampiyonu olan Busenaz Sürmeneli, Kadin Boks Milli Takimi Teknik Direktörü Cahit Süme ve kadin milli boks takimi sporculari Bayburt Belediye Baskani Hükmü Pekmezci’yi makaminda ziyaret etti.

Olimpiyat sampiyonlugu ile Türk spor tarihinde kadinlar boksta Türkiye’ye bir ilki yasatan Sürmeneli ile milli boksörleri Bayburt Belediyesi ve Bayburt’ta agirlamaktan mutluluk duydugunu belirten Baskan Pekmezci Sürmeneli ve milli boksörlerin basarilarinin devamini dileyerek misafirlerine Bayburt’un yöresel ürünlerinden olusan çesitli hediyeler, plaket ve çiçek takdiminde bulundu.

Kendisinin de eski bir boksör oldugunu ifade eden Belediye Baskani Pekmezci kendi dönemindeki boks faaliyetlerinden bahsederek Busenaz Sürmeneli’nin bu dalda elde ettigi basaridan ayrica mutlu oldugunu belirtti.

Misafirleri ise Baskan Pekmezci’ye misafirperverliginden dolayi tesekkür ederek Bayburt’ta bulunmaktan dolayi mutlu olduklarini söylediler ve çalismalarinda basarilar dilediler.

Fotograf çekiminin ardindan sona eren ziyarette Bayburt Üniversitesi Rektörü Mutlu Türkmen, Belediye Baskan Yardimcisi Süreyya Türkmenli, Boks Milli Takimi Antrenörü Seyfullah Dumlupinar, Bayburtlu Milli Boksör Onur Sipal, Spor Spikeri Murat Çimen ve Spor Bilimleri Fakültesi ögretim üyeleri de yer aldi.

Kaynak: İHA