Milli Sporcu Miray Ulas, Bronz Madalya Ile Döndü

Paralimpik Milli Sporcu Miray Ulas, Italya’da düzenlenen Para Yelken Dünya Sampiyonasi’ndan bronz madalya ile döndü.

İçel Deniz Ticaret Odasi (MDTO) tarafindan da desteklenen genç sporcu Miray Ulas, Italya’nin Palermo kentinde düzenlenen Para Yelken Dünya Sampiyonasi’nda ’Hansa 303 Kadinlar’ sinifinda üçüncü oldu. Ulas’in bu basarisi, paralimpik seviyede Türkiye’nin hem kadinlar sinifinda hem de genel klasmanda ilk madalyasi olmasi nedeniyle ayri bir önem tasiyor. Profesyonel olarak yelken, triatlon ve yüzme sporlariyla ilgilenen ve bugüne kadar onlarca basariya imza atan Ulas, 16-21 Eylül 2021 tarihlerinde İçel’de düzenlenen Para Yelken Türkiye Sampiyonasi’nda birinci olmus ve Dünya Sampiyonasi’na katilmaya hak kazanmisti. Ulas 5-6 Ekim 2021 tarihlerinde de Alanya’da gerçeklestirilen Paratriatlon Dünya Kupasi’nda da 4. olmustu.

Genç sporcu Miray Ulas, Italya’da kazandigi basariyi paylasmak üzere, İçel Deniz Ticaret Odasi’ni ziyaret etti. MDTO Yönetim Kurulu Baskani Cihat Lokmanoglu, Yönetim Kurulu Üyesi Atahan Çukurova ve Genel Sekreter Mesut Öztürk ile görüsen Ulas, kendisine destekleri için oda yönetimine tesekkürlerini iletti.

“Hem kendi adimiza hem de kentimiz ve ülkemiz adina mutlu ve gururluyuz”

Cihat Lokmanoglu, Ulas’in tarihi bir basariya imza attigini belirterek, hem kendi adlarina hem İçel ve ülke adina mutlu ve gururlu olduklarini kaydetti.

Lokmanoglu “Miray genç yasina ragmen müsabakalarda çok basarili sonuçlar aliyor. Gelecekte çok daha iyi sonuçlar alacagina, dünya ve olimpiyat sampiyonlugunu ülkemize getirtecegine inancim tam. Yolu açik olsun. Çaliskanligi ve azmi için basta kendisine, onu destekleyen ailesine ve antrenörlerine tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA