Milli Kick Boksçu Fatma Nursev Akaltun, Ikinci Dünya Sampiyonlugunu Hedefliyor

Fatma Nursev Akaltun: 'Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan'a söz verdim. Italya'da düzenlenecek sampiyonada yine altin madalya alarak ayyildizli bayragimizi göndere çektirecegim'

YASIN DIKME - Sanliurfali 16 yasindaki kick boksçu Fatma Nursev Akaltun, Italya'da düzenlenecek Uluslararasi Kick Boks Dünya Sampiyonasi'nda Türk bayragini bir kez daha göndere çektirmek için hazirlaniyor.

Kick Boks Milli Takimi antrenörleri arasinda yer alan babasi Murat Akaltun'un yönlendirmesiyle 6 yil önce bu sporabaslayan Fatma Nursev, yorucu geçen egitimlerin ardindan hem Türkiye'de hem de Avrupa'da düzenlenen çesitli organizasyonlarda çok sayida derece yapti.

Kisa sürede adindan söz ettiren Akaltun, nisan ayinda Özbekistan'da düzenlenen Uluslararasi Kick Boks Dünya Kupasi'nda genç kizlar kategorisinde altin madalya kazandi. Genç sporcu, gelecek ay Italya'da düzenlenecek Uluslararasi Kick Boks Dünya Sampiyonasi'nda ay-yildizli formayla Türkiye'yi temsil edecek. Dünya Sampiyonasi'ndan iyi bir dereceyle dönmek isteyen Akaltun, babasinin gözetiminde yogun sekilde çalismalarini sürdürüyor.

- Cumhurbaskani Erdogan'a madalya sözü verdi

Fatma Nursev Akaltun, AA muhabirine, Uluslararasi Kick Boks Dünya Sampiyonasi'nda iyi bir sonuç almak istedigini söyledi.

Hedefine ulasmak için yogun çaba gösterdigini ve siki bir antrenman programi uyguladigini belirten Akaltun, söyle konustu:

"Türkiye'de ve Avrupa sampiyonlarinda madalyalar kazandim. Çok mutlu oldum ve gururlandim. Çünkü bayragimizi göndere çektirmek çok heyecan verici. En son Özbekistan'da da iyi bir derece yaparak ay-yildizli bayragimizi göndere çektirdim. Ülkemi en iyi sekilde temsil ettigim için çok mutlu ve gururluyum. Bunun için çok siki bir çalisma yaptim. Sayin Cumhurbaskani'miz bizi makamina davet etti ve kendisiyle görüstük. Bizi tebrik etti. Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan'a söz verdim. Italya'da düzenlenecek sampiyonada yine altin madalya alarak ay-yildizli bayragimizi göndere çektirecegim. Insallah bana güvenenlere ve Cumhurbaskani'miza mahcup olmayacagim."

Sanliurfali kizlarin sesini duyurmaya çalistigini da anlatan Akaltun, "Sanliurfa'da spor yapan kiz sayisi yok denecek kadar az. Yapanlar da bir süre sonra çesitli nedenlerden dolayi birakiyor. Ben bu konuda sansliyim. Babamin ve Sayin Cumhurbaskani'mizin destegiyle güzel sonuçlar alamaya devam edecegim insallah. Yogun çalisiyorum. Kendilerine çok tesekkür ediyorum. Akranlarima iyi örnek olduguma inaniyorum." ifadelerini kullandi.

- Baba Akaltun: "Çok gururluyuz"

Milli sporcunun babasi Kick Boks Milli Takim Antrenörü Murat Akaltun, ülke sporunun gelisimi için yogun çaba harcadiklarini dile getirdi.

Gençlere öncülük etmeye çalistiklarini anlatan Akaltun, sunlari kaydetti:

"Fatma benim kizim, onunla farkli gurur duyuyorum. Özbekistan'da düzenlenen Uluslararasi Kick Boks Dünya Kupasi'nda altin madalya kazanarak bizi çok gururlandirdi. Kizimiz basarisiyla hem Sanliurfa'mizi hem de ülkemizi iyi bir sekilde temsil ederek bayragimizi göndere çektirdi. Bizler de böyle bir evladimizi ülke sporuna kazandirdigimiz için çok gururluyuz. Cumhurbaskani'miz bizi davet etti. Ziyaret esnasinda bize çok yakin ilgi gösterdi. Destekleri nedeniyle kendisine bir kez daha tesekkür ediyoruz. Kendisine söz verdik, altin madalya kazanacagiz. Fatma'ya çok güveniyorum. Çok siki sekilde çalisiyoruz. Hem kentimizi hem de ülkemizi en iyi sekilde temsil edecek insallah."

Kaynak: AA