Kadin Basketbol Maçinda Erkek Siddeti

Gaziantep’te oynanan U-18 kiz basketbol müsabakasinda ev sahibi takimin erkek antrenör ve kulüp görevlileri, bir pozisyonda hakemlere uzun süre tepki gösterip, itiraz etti. Hizini alamayan antrenör ve görevliler, rakip takimin kadin antrenör ve kulüp yöneticileri ile tartisti. Saha isiklarinin da karartildigi müsabaka ertelenirken, büyük korku yasayan kadin sporcu, teknik heyet ile yöneticiler polis nezaretinde sahadan çikabildi.

Olay, 17 Ekim 2021 Pazar günü Sehitkamil ilçesi Atatürk Spor Salonu’nda meydana geldi. Iddiaya göre, Gaziantep Basketbol Kulübü ile Sehitkamil Belediyespor takimlari arasinda oynanan U-18 kiz basketbol müsabakasinda verilen bazi hakem kararlari sonrasi tartisma yasandi. Tartisma ve itirazlar sonrasi hakemlerin ev sahibi ekip Sehitkamil Belediyespor aleyhine teknik faul vermesi üzerine ortalik karisti.

Teknik faul sonrasi ortalik karisti

Iddiaya göre, hakem kararlarina itiraz eden ev sahibi ekip teknik sorumlulari ile yöneticileri, rakip takim yöneticileri ve teknik ekibiyle de tartisma yasadi. Yasanan tartisma sonrasi salonda ve tribünlerde ortalik karisirken, tartisma kisa sürede büyüdü. Tartisma sirasinda bazi kisilerin darp edildigi iddia edilirken, salonun isiklarinin kapatilmasi sonrasi ise genç sporcular ile tribündeki aileleri büyük korku ve panik yasadi. Rakip takimin oyunculari, teknik heyeti, kulüp yöneticileri ve taraftarlar, olay yerine çagrilan polis nezaretinde sahadan ayrilabildi.

"Hakem kararlarini begenmeyin ortaligi karistirdilar"

Yasanan olaylarla ilgili açiklamalarda bulunan Gaziantep Basketbol Kulübü Yöneticisi Birgül Kandemir, "Gaziantep Basketbol Kulübü ile Sehitkamil Belediyespor U-18 kiz basketbol final müsabakasinda verilen bazi hakem kararlarina rakip takim antrenörleri itiraz etti. Verilen kararlara tepki gösteren rakip takim yöneticileri ve antrenörleri bizlere de tepki gösterdi. O sirada tribün de karisti. Biz de ortalik karismasin diye sakin olmalarini istedik. Sonrasinda bir anda salon isiklari kapatildi ve güvensiz bir sekilde karanlikta kaldik. Tribünde yasanan tartismalar esansinda ise rakip yöneticileri bizim yöneticimiz Oktay bey ve ailesine hakaretler ederek üzerine yürüdü. Orada can güvenligimiz yoktu. Takim olarak genç sporcularimiz çok tedirgin oldu ve çok korkuttu. Biz yetkililerin bu konuyla ilgilenmesini ve bir açikliga kavusturulmasini istiyoruz" dedi.



"Sporcularim büyük korku ve panik yasadi"

Gaziantep Basketbol Kulübü Genç Takim Antrenörü Seher Didem Büyükkonuklu ise, "Gaziantep Basketbol Kulübü ile Sehitkamil Belediyespor U-18 kiz basketbol final müsabakasinda bir anda ortalik karisti. Maç içerisinde verilen bazi hakem kararlari sonrasi tartisma çikti. Saha içerisinde baslayan tartismalar tribüne de siçradi ve tribündeki rakip takim yöneticileri bizim yöneticilerimize satasti. Saha içerisindeki tartismalar tribüne siçrayinca saha kenarindakiler tribüne çikti. O esnada bir anda salonun isiklari kapatildi ve genç sporcularimiz büyük korku ve panik yasadi. Sonrasinda da polis salona geldi ve polis ekipleri geldikten sonra salondan çikabildik. Bizim amacimiz orada spor yapmak, spora destek vermek. Biz böyle olaylari tasvip etmiyoruz. Bu olaylardan sporcularimiz çok olumsuz etkilendi. Sporcularin psikolojini düzeltmek bizim için çok zor olacak. Saha içerisinde tartismalar olabilir ama bu kadar büyütülmemesi lazimdi, isiklarin kapatilmamasi lazimdi. Biz bu olaylar sonrasi gerekenin yapilmasini istiyoruz" ifadelerini kullandi.

Yasanan olaylar sonrasi U-18 kiz basketbol takimlarinin karsilasmasi hakem tarafindan tatil edilirken, Gaziantep Basketbol Kulübü yöneticileri ve antrenörleri karakola giderek Sehitkamil Belediyespor antrenörleri ile sporcularindan sikayetçi oldu.

Kaynak: İHA