Ispanyol Hükümeti, Eski Basketbolcu Pau Gasol'a Üstün Liyakat Nisani Verdi

Ispanya'da sol koalisyon hükümeti bugün yaptigi Bakanlar Kurulu'nda, kisa bir süre önce profesyonel kariyerini sonlandiran eski basketbolcu Pau Gasol'a üstün liyakat nisani verilmesi kararini aldi.

Hükümet Sözcüsü Isabel Rodriguez, Bakanlar Kurulu'nun ardindan düzenledigi basin toplantisinda, "olaganüstü basarilarla dolu mükemmel kariyeri boyunca Ispanyol bayragini tüm dünyada dalgalandirmasindan, insani sicakligi ve sosyal etkinliklere katilimdan" dolayi Gasol'a bu ünvanin layik görüldügünü söyledi.

Ispanyol basketbolunun en önemli isimlerinden biri olan 41 yasindaki Gasol, 18'i NBA'de olmak üzere toplam 21 sezon süren profesyonel sporcu kariyerini 5 Ekim'de sonlandirdigini açiklamisti.

Kariyerine basladigi ve son verdigi takim olan Barcelona'da 2 lig, 1 Kral Kupasi kazanan, NBA'de iki sampiyonluk yasayan ve 6 kez All-Star maçinda forma giyen Gasol, Ispanya Milli Takimi ile de 1 Dünya Kupasi (2006), 3 Avrupa Sampiyonlugu (2009, 2011, 2015) ve 2 Olimpiyat ikinciligi (2008, 2012) kazanmisti.

Gasol, Subat 2021'de Barcelona'ya dönmüs ancak geçirdigi sakatligin etkisiyle verimli olamamisti.

Kaynak: AA