Ilkbaharda Gürül Gürül Akan Dere Yatagi Simdi Yol Olarak Kullaniliyor

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde ilkbahar mevsiminde gürül gürül akan dere, iklim degisikligi nedeniyle tamamen kuruyarak yol olarak kullaniliyor.

Ilçe merkezine 30 kilometre uzaklikta bulunan Dilektas köyünün Çamli mezrasindaki dere tamamen kurudu. Iklim degisikligi nedeniyle tamamen kuruyan dere yatagi, vatandaslar tarafindan artik yol olarak kullaniliyor. Bu sene zor günler yasadiklarini ifade eden Bulut Karaman, “Kuraklik deremizi yürüyüs alanina çevirdi. Eskiden derede karsidan karsiya geçmek mümkün degildi. Simdi kurumus ve yola dönmüs durumda” dedi.

Yüksekova Ekoloji, Kültürel ve Dagcilik Spor Kulübü Dernegi Baskan Yardimcisi Hakan Zanyar Aykut ise suyun tasarruflu kullanilmasina dikkat çekerek, “Çamli mezrasinda bulunan derenin korumasi, kurakligin en büyük örneklerinden biridir. Burada geçimini tarimla saglayan çiftçiler çok kötü sekilde etkilendi. Bu sene yagislarin az olmasi, bu derenin korumasina neden olmustur. Burada yasayan vatandaslarimizdan istegimiz, suyu tasarruflu kullanmalaridir. Yoksa bu tür olumsuz sonuçlarla karsilamak mümkündür” diye konustu.

Kaynak: İHA