Hamza Hamzaoglu Açiklamasi 'Kasimpasa Maçiyla Geçmise Bir Sünger Çekmek Istiyoruz'

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoglu, "Kasimpasa maçiyla iyi bir baslangiç yapip geçmise bir sünger çekmek istiyoruz" dedi.

Süper Lig’in 9. haftasinda deplasmanda GZT Giresunspor’a 2-0’lik skor ile maglup olarak sahadan ayrilan Çaykur Rizespor, Kasimpasa maçi hazirliklarini sürdürdü. Antrenman öncesi açiklama yapan Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoglu, Kasimpasa maçinda ellerinden gelenin fazlasini yaparak sahadan galip ayrilmaya odaklandiklarini belirtti.

GZT Giresunspor karsilasmasinda hakemin çok agir bir karar verdigini ve takiminin dengesinin erken dakikalarda bozuldugunu belirten Hamzaoglu, “Aslinda maça kötü baslamadik. Oyun da tam istedigimiz gibi giderken hesapta olmayan bir kirmizi kart ile karsilastik. Bana göre hala agir bir karar. Hemen ilk pozisyon ve rakip topu kenara dogru aliyor. Orada Holmen yetisebilir. Bariz bir gol sansi degil, rakip çaprazdan vuracak. Haliyle kalecimiz Gökhan kurtarabilir. Direkt kirmizi kart agir bir karar. Hala bu görüsümün arkasindayim. Sonradan izledigimde de aynisini gördüm. Hakem çok erken bir karar verdi. Yapacak bir sey yok” ifadelerini kullandi.

“SANSSIZLIKLAR YASADIK”

Oyuncu hatalariyla birlikte maç düzeninin bozularak basit maglubiyetler aldiklarini dile getiren Hamzaoglu, “Basaksehir maçiyla basladik. Oyun iyi giderken yine bir basiretsizlik, sanssizlik yasadik. Hiçbir oyuncunun yapmayacagi olaylar oldu. Alper kalemize dogru topu sürdü. Pozisyon gol ile sonuçlandi. Galatasaray maçinda penalti kaçti. Evet, penalti kaçabilir bu normal bir sey. Arkasindan Joel’in çizgiden içeriye atamadigi top vardi. Dakika 90+11, 3 tane faulün arkasindan gelen bir maglubiyet golü yasadik. Giresun maçina gelince 11’e 11 devam etseydik en azindan yenilecegimiz bir maç degildi. Belki kazanabilecegimiz bir maçti diye düsünüyorum. Ama son 3 haftayi ele aldigimizda 0 puanimiz var. Olumlu bir sonuç alamadigimiz 3 haftalik bir periyot oldu. Fikstürün dezavantaji olarak da görebiliriz bunu. Basaksehir’i, Giresun’u burada, Galatasaray’i deplasmanda oynamis olsaydik çok farkli olabilecek maçlardi. Ama bu haftalari iyisiyle kötüsüyle geçirdik” dedi.



"KASIMPASA MAÇIYLA GEÇMISE SÜNGER ÇEKIYORUZ"

Islerinin çok daha zorlastigini fakat hiç yilmadan azimle çalistiklarini ifade eden Hamzaoglu, “Simdi 9 hafta sonunda 1 puan ile ligin dibindeyiz. Isimiz çok daha zorlasti ama biz umudumuzu kaybetmedik. Geldigimiz günden beri takimda çok olumlu degisiklikler görüyoruz. En azindan sahada mücadele görüyoruz. Bir seyler yapma çabasi görüyoruz. Bence Kasimpasa maçi geri dönüsün baslangici olabilecek bir maç. Çok önemli bir maç olacak bizim için. Kendi sahamizda oynayacagiz, haliyle avantajlar bizim lehimize. Bu avantajlari iyi degerlendirip, Kasimpasa maçiyla iyi bir baslangiç yapip geçmise bir sünger çekmek istiyoruz. Ondan sonra da daha emin adimlarla, daha moralli, en azindan kazanabilecegimize inancimizi pekistirip daha iyi bir sekilde yol alabiliriz” seklinde konustu.



"SAKATLAR VE CEZALILAR BAHANEM DEGIL"

Sakat ve cezali oyuncularinin oldugunu fakat bunlari bahane etmeyerek elinde bulunan kadroyla en iyisini yapmaya çalistigini dile getiren Hamzaoglu, “Tabii bu arada sakatliklar gibi sanssizliklar da yasiyoruz. Bunlari sadece bilgi notu için anlatiyorum. Yoksa bunlarin hiçbiri bahane degil. Sonuçta ne olursa olsun basarmaliydik diye düsünüyorum. Ama bunlarin hepsi de etken oldu, olmadi degil. Simdi dedigim gibi ayni güven, ayni moral, ayni motivasyonla Kasimpasa maçina çikacagiz. Bu maç bizim için çok önemli. Kasimpasa maçini kazanip çikisimizi yakalamak istiyoruz” dedi.



"BU MAÇ SON SANSIMIZ"

Takimda olumlu degisiklikler gördügünü ve Kasimpasa maçinin son sanslari oldugunu söyleyen Hamzaoglu, “Ben oyuncularimdan hiç sikayetçi degilim. Çalismalarindan, arzularindan sikayetçi degilim. Bazi aliskanliklar kolay birakilmiyor. Zamanla aliskanlik haline gelen seyler belli bir süre sonrasinda farklilasiyor. O farklilasmayi da görebiliyoruz. Daha agresif, daha çok rakiple temas edebilen, daha isteyen, daha mücadele eden bir görüntümüz var. Fakat dedigim gibi geçen hafta kirmizi kart bizi bir kisi eksik birakinca rakip sahaya gitmekte, rakip sahada çogalmakta zorluk yasadik. Futbolda sahada rakibine karsi 1 kisi eksik olmak kolay degil. 1 kisi çok sey ifade ediyor. Insallah bu tür olumsuzluklarin geride kaldigi maçlar oynariz. Kasimpasa maçinda ne kadar istedigimizi görecegiz. Artik bu maç son sansimiz gibi düsünüyorum ben. Çünkü direkt rakibimiz olan bir takim ve kendi sahamizda oynuyoruz. Ne olursa olsun bu maçi kazanmamiz lazim” ifadelerini kullandi.

"ISIMLER ÖNEMLI DEGIL, SAHAYA KIM ÇIKARSA KAZANMAK ZORUNDA"

Birçok oyuncusunun sakatliktan yeni dönüp çalismalara basladigini ve sahaya çikan kisilerin galip gelmek zorunda olduklarini dile getiren Hamzaoglu, “Gökhan Gönül’ün tedavisine Almanya’da devam ediliyor. Fabricio yeni iyilesti. Takimla beraber çalismalara basladi.

Geçen hafta oynadi, biraz da korkarak oynattik. O da kendini korudu. Su an çalismalar dünkü antrenmanla iyi gibi görünüyor. Hafta sonuna kadar da çalisacagiz. Onun disinda Remy aramiza katildi.

Phiri bugün baslayacak, insallah devam ettirebilir. Yasin de ayni sekilde dün aramiza katildi.

O kadar çok var ki unutabiliyorum. Çünkü ben sakat ve cezali oyunculara fazla takilmiyorum. Önemli olan mevcut kadroyla elimizden geleni ortaya koymak. En çok ona odaklandigim için bazen unutabilirim sakat oyuncularimi saymakta. Kalan oyuncularla beraber yine 11 kisi sahaya çikacagiz. Isimler önemli degil artik bu saatten sonra, sahaya kim çikarsa çiksin kazanmak zorunda. Baska sansimiz yok. Hepimiz ayni sekildeyiz” seklinde konustu.

(Osman Kubilay Küçükmustafa/IHA)

Kaynak: İHA