Genç Yüzücüden Çifte Madalya

24 ülkeden bin 100 sporcuyu kapsayan dünyanin en büyük açik su yüzme yarisi serisi Oceanman’in Türkiye ayagi Alanya’da yapildi. Yasar Üniversitesi ögrencisi Sehran Kartal, 10 kilometre Oceaman yarisi erkekler 16-19 yas grubunda birinciligi, genel klasmanda da üçüncülügü kazandi.

Türkiye’de ikinci kez yine Alanya’da düzenlenen Uluslararasi Açik Su Yüzme Yarislari Serisi Oceanman tamamlandi. Oceanman Türkiye; Gençlik ve Spor Bakanligi, Antalya Valiligi, Türkiye Yüzme Federasyonu ve Alanya Belediyesinin ev sahipliginde gerçeklestirildi.

Keykubat sahilinde baslayan final günü 10K Oceaman ve 5K Oceanman yarislari yapildi. Bugüne kadar açik su yüzme yarislarinda birçok ulusal ve uluslararasi derecesi bulunan Yasar Üniversitesi Yazilim Mühendisligi Bölümü ögrencisi Sehran Kartal (18), büyük bir basariya imza atti. Kartal, 2 saat 34 dakika 45 saniyelik derecesiyle 10 kilometre Oceaman yarisi erkekler kategorisinde genel klasmanda üçüncü, 16-19 yas grubunda ise birinci oldu.

Spordaki basarisinin yani sira Yasar Üniversitesi Yazilim Mühendisligi Bölümünü yüzde 100 akademik basari bursuyla kazanip hazirlik sinifinda okuyan Sehran Kartal, hedefinin milli takima seçilerek ülkemizi uluslararasi alanda da basariyla temsil etmek oldugunu ifade etti.

Kaynak: İHA