Futbol Turnuvasinin Baslama Vurusunu Baskan Çinar Yapti

Malatya’nin Yesilyurt Belediyesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami kutlamalari çerçevesinde ‘Cumhuriyet Kupasi’ Futbol Turnuvasi düzenledi. Turnuvanin baslama vurusunu yapan Baskan Çinar, dereceye giren takimlari tebrik etti.

Yesilyurt Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetlerinin 2021 Yili Faaliyet Programinda yer alan Cumhuriyet Kupasi’ Futbol Turnuvasi 2007 ile 2012 dogumlu futbolculardan olusan 14 takimin katilimiyla gerçeklestirildi.

Turnuvaya katilan takimlarin antrenörleri ve futbolculariyla bir araya gelen Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar, basari dileklerini ilettikten sonra turnuvanin ilk maçinin baslama vurusunu yapti.

Gençlerle kisa süre futbol oynayan Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar, bu yil 98’nci yil dönümü kutlanacak olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami kutlamalari çerçevesinde gençlerle sportif bir aktivitede bir araya geldiklerini söyledi.



Gençlerin sosyal ve kisisel gelisimlerini destekleyecek faaliyetlerini bir yenisini daha eklediklerini vurgulayan Çinar, “ 29 Ekim Cumhuriyet Bayramimizi öncelikle kutluyorum. Bu güzel vatani bizlere emanet eden ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaslarini ve vatan ugrunda hayatini kaybeden tüm sehitlerimizi ve gazilerimizi saygi ve minnetle yâd ediyorum. Belediye olarak ta Cumhuriyet Bayrami kutlamalarina destek verebilmek adina 14 takimin katilimiyla güzel bir futbol turnuvasi düzenledik. Heyecanli ve çekismeli geçen maçlarin ardindan dereceye giren takimlarimizi tebrik ediyorum” diye konustu.

Baskan Çinar, gençlik ve spor yili olarak ilan ettikleri 2021 yilindaki sportif etkinliklerle saglikli nesillerin yetismesine çok önemli destekler sunduklarini hatirlatirken, gençlere hitaben yaptigi konusmada, “ Ülkemizin, milletimizin ve vatanimizin gelecegi sizlersiniz. Yesilyurt Belediyesi olarak ta gelecegimizi emanet edecegimiz siz degerli gençlerimizin en güzel sekilde yetismeniz için her türlü yatirimi ve imkani sizlerin hizmetine sunuyoruz. Sizlerin enerjik, dinamik ve saglikli bir sekilde gelecege hazirlanmaniz için yeni spor tesisleri insa ediyoruz, egitim faaliyetlerine ve kurslarimiza devam ediyoruz. Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlügümüzü kurarak sizlere yönelik etkinliklerimizin ve yatirimlarimizin sayisini artirdik.16 farkli bransta 4 bini lisanli olmak üzere 18 bine yakin gencimize yönelik güzel aktiviteler yapiyoruz, insallah hem brans hem de lisansli sporcu sayimizi artiracagiz. Her alanda spor, her gün spor ve daima dinamik bir hayat anlayisindan yola çikarak hem sizlere hem de tüm vatandaslarimiza yönelik sportif hizmetlerimizi yeni projelerle yayginlastiriyoruz. Iki gün süren turnuvamizda bu etkinliklerimizin bir parçasidir, sizin gibi genç yeteneklerimizi burada görmek bizi mutlu ediyor. Bizim temel amacimiz; sizin en güzel sekilde hayata hazirlanmanizdir, kötü aliskanliklardan uzak tutup hayatiniza spor ve sosyal faaliyetlerle yön vermenize rehberlik etmek, yol göstermektir. Ilçemizin dört bir tarafindaki spor yatirimlarimiz ve sosyal sorumluluk projelerimizle her zaman yaninizda olan ve olmaya devam edecek olan bir Yesilyurt Belediyesi oldugunu asla unutmayin. Futbol, yüzme, tenis, basketbol, voleybol, masa tenisi, güres, tekvando, kick-boks ve tüm spor dallarinda en güzel hizmetleri sunarak, sizin gibi piril piril gençlerimizin yanindayiz. Parklarimizda yürüyüs, bisiklet ve aktivite alanlari olusturup sizlere yeni etkinlikler alanlari sunuyoruz.29 Ekim Cumhuriyet Bayrami nedeniyle düzenledigimiz bu turnuvada emegi geçen herkesi kutluyorum, sizlere de bundan sonraki hayatinizda basarilar diliyorum” ifadelerini kullandi..

Iki gün süren karsilasmalarin ardindan 2007-2008 ile 2009-2010 yas kategorisinde Malatya City, 2011-2012 yas kategorisinde ise Yesilyurt Belediyespor sampiyon oldu. Dereceye giren takimlarin ödülleri 28 Ekim 2021 Persembe günü Yakinca Yasam ve Spor Merkezinde düzenlenecek törenle takdim edilecek.

Kaynak: İHA