Cumhurbaskanligi 2. Uluslararasi Yat Yarislari, Istanbul Etabiyla Tamamlanacak

Yarislarin ikinci ve son bölümü olan Istanbul etabi, 2931 Ekim tarihlerinde gerçeklestirilecek.

Cumhurbaskanligi 2. Uluslararasi Yat Yarislari'nin ikinci ve son bölümü olan Istanbul etabi, 29-31 Ekim tarihlerinde gerçeklestirilecek.

Cumhurbaskanligi himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanligi, Disisleri Bakanligi ve Gençlik ve Spor Bakanliginin katkilariyla organize edilen mücadele, Istanbul etabiyla tamamlanacak.

Dünyanin dört bir yanindan gelen ekipler, organizasyonun ilk günü Istanbul Bogazi'nda Cumhuriyet Kupasi yarisina katilacak. Dolmabahçe önlerinde Atatürk ve silah arkadaslari onuruna saygi durusuyla baslayacak yaris, Dolmabahçe-Anadolu Hisari arasindaki parkurda kiyidan takip edilebilecek.

Organizasyonun ikinci günü Ataköy-Yesilköy-Adalar parkurunda Mavi Vatan Kupasi, son günü ise yine Ataköy-Yesilköy-Adalar parkurunda Barbaros Hayrettin Pasa Kupasi yarislari düzenlenecek.

Yarislara dünyanin dört bir yanindan katilacak yelkenli tekneler ve yüzlerce yarisçi, sampiyonluk için mücadele verecek.

Cumhurbaskanligi 2. Uluslararasi Yat Yarislari'nin ilk etabi, 25-27 Haziran tarihlerinde Mugla'da gerçeklestirilmisti.

Yarislarin iki etabi sonunda en iyi dereceyi elde edecek ekip, Cumhurbaskanligi 2. Uluslararasi Yat Yarisi Sampiyonu unvanina ve Cumhurbaskanligi Kupasi'na hak kazanacak.

Istanbul etabi, 31 Ekim'de Ataköy Hyatt Regency Otel'de düzenlenecek ödül töreniyle sona erecek.

Ayrica, yarislar öncesi yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini önlemleri kapsaminda tüm katilimcilara PCR testi uygulanarak, olusabilecek riskler en aza indirilecek.

- Yemlihaoglu: "Böyle bir lokasyonda yaris düzenlemek heyecan verici"

Istanbul Açikdeniz Yat Yaris Kulübü Baskani Ekrem Yemlihaoglu, yaptigi açiklamada, genis kapsamli bir etkinlik düzenlediklerini vurguladi.

Mugla etabinin ardindan son etabin, Istanbul gibi iki kitanin bulustugu, dünyada esi benzeri olmayan bir lokasyonda yapilacagini aktaran Yemlihaoglu, "Bir tarafiniz Asya, bir tarafiniz Avrupa. Böyle bir lokasyonda yaris düzenlemek heyecan verici. Istanbul gibi binlerce yillik tarihi olan, dinlerin, kültürlerin bulustugu bir noktada uluslararasi katilimli organizasyon düzenlemenin, essiz bir degeri olacagina inaniyoruz." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA