Çaykur Rizespor, Kasimpasa Maçinda Yeni Bir Baslangiç Yapmak Istiyor

Teknik direktör Hamza Hamzaoglu:'Direkt rakibimiz olan bir takimla oynayacagiz. Kendi sahamizda ne olursa olsun bu maçi kazanmaliyiz'

Süper Lig'in 10. haftasinda 23 Ekim Cumartesi günü sahasinda Kasimpasa ile karsilasacak Çaykur Rizespor'un teknik direktörü Hamza Hamzaoglu, "Direkt rakibimiz olan bir takimla oynayacagiz. Kendi sahamizda ne olursa olsun bu maçi kazanmaliyiz." dedi.

Hamzaoglu, idman öncesi gazetecilere yaptigi açiklamada, ligde son oynadiklari Giresunspor maçina kötü baslamadiklarini, ilk dakikalarda bariz gol sansi olmayan pozisyonda maçin hakeminin Boyd'a kirmizi kart göstermesinin hata oldugunu söyledi.

Dokuz hafta sonunda 1 puan ile ligin dibinde olduklarini hatirlatan Hamzaoglu, "Isimiz çok zorlasti ama biz ümidimizi kaybetmedik. Geldigimiz günden bu yana takimda çok olumlu degisimler görüyoruz. Sahada mücadeleyi görüyoruz. Artik Kasimpasa maçi geri dönüsün bir baslangici olacak maç. Çok önemli bir maç. Kendi sahamizda oynayacagiz. Kasimpasa maçi ile baslangiç yapip geçmise sünger çekip daha emin adimlarla, moralli, kazanabilecegimize inancimizi pekistirip iyi sekilde yol alabiliriz." diye konustu.

Takimda Gökhan Gönül, Phiri, Yasin Pehlivan, Remy, Ronaldo Mendes gibi çok sayida eksik oyuncu oldugunu vurgulayan Hamzaoglu, "Sakatliklar, sansizliklar yasiyoruz. Bunlari bahane olsun diye anlatmiyorum. Bunlar bilgi notu. Olmasa daha iyi olurdu. Sakatlara takilip kalmayacagiz. Kasimpasa maçi çok degerli. Kasimpasa maçinda kazanip çikisimizi baslatmak istiyoruz." seklinde konustu.

Oyuncularin çalismasindan, maçlardaki istek ve arzularindan sikayetçi olmadigini ancak bazi aliskanliklari degistirmeye çalistiklarini aktaran Hamzaoglu, sunlari kaydetti:

"Zamanla aliskanlik haline gelen davranislar kolay atlatilmiyor. Son haftalarda daha agresif, daha rakiple temas eden, daha isteyen bir görüntümüz var ama geçen hafta kirmizi kart bizi bir kisi eksik birakinca rakip sahaya gitmekte zorlandik. Maçin basinda bir kisi eksik kalmak çok sey ifade ediyor. Insallah olumsuzluklarin geride kaldigi bir maç izleriz Kasimpasa karsisinda. Direkt rakibimiz olan bir takimla oynayacagiz. Kendi sahamizda ne olursa olsun bu maçi kazanmaliyiz. Baska çaremiz yok."

- Yannick Bolasie: "Kariyerimde böyle bir baslangiç hiç yasamadim"

Çaykur Rizespor'un orta saha oyuncusu Yannick Bolasie, kariyerinde böyle bir baslangiç yasamadigini söyledi.

Amacinin taraftarlarin beklentisini karsilamak olduguna deginen Bolasie, "Bunun için daha çok çalisiyorum. Zaman bunun belirleyicisi olacak. Ben iyisini yapmaya çalistikça ve skorlar da geldikçe taraftarin beklentisini karsilayabilecegimi düsünüyorum." ifadelerini kullandi.

Alinan sonuçlara takim olarak çok üzüldüklerini belirten Bolasie, söyle devam etti:

"Kariyerimde böyle bir baslangiç hiç yasamadim. Ilk kez böyle bir seyle karsilasiyorum. Kariyerimde üst üste en fazla üç kez maglup oldum. Daha sonrasinda bunu çevirmeyi basarmistik. Bunu çevirecegimizi ve basaracagimizi düsünüyorum. Sanssiz baslangici kiracagimizi inaniyorum. Antrenmanda yaptiklarimizi sahaya yansitirsak ve hakemler açisindan sansimiz yaver giderse bu isi basaracagimizi düsünüyorum."

Kasimpasa maçini hatirlatan Bolasei, "Sans her zaman mücadele edenin çalisanin yanindadir. Bizim çalismaya devam etmemiz mücadele etmemiz lazim. Bir baslangiç yapip devamini getirecegimizi düsünüyorum." degerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA