Bursa'nin En Özel Sampiyonlari

Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, 2021 Down Sendromlular Avrupa Oyunlari’nda sampiyon olan Özel Sporcular Down Futsal Millî Takimi’nin Bursali sporcularini agirladi. Aktas, özel sporcularin elde ettikleri basarinin diger spor dallarinda mücadele eden sporculara örnek olmasini temenni etti.

Italya’nin Ferrara sehrinde düzenlenen 2021 Down Sendromlular Avrupa Oyunlari’nda sampiyon olan Özel Sporcular Down Futsal Millî Takimi’nin Bursali sporculari Furkan Özdemir, Birkan Dikici ve Kaleci Antrenörü Ilyas Sari ve sporcularin aileleri, Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas’i ziyaret etti. ziyarette, Büyüksehir Belediyespor Kulübü Baskani Gökhan Dinçer ve Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Baskani Nurullah Yildiz ile Özel Sporcular Federasyonu Bursa Il Temsilcisi Ismail Ilhan da hazir bulundu.

Covid sürecinin çok yogun yasandigi bu dönemde elde edilen basarinin Türkiye adina mutluluk verici oldugunu belirten Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, Down Futsal Millî Takimi’nin 2017’de kurulmasinin ardindan 2018 yilinda katildigi Avrupa Sampiyonasi’nda da üçüncülük elde ettigini hatirlatti. Sampiyon olan Down Futsal Millî Takimi kadrosunda Bursa’dan bir antrenör ve iki sporcunun olmasindan dolayi gururlandiklarini belirten Baskan Aktas, “Down Futsal Millî Takimimiz 2021 Down Sendromlular Avrupa Oyunlari’nda finalde Portekiz’i 6-0 yenerek sampiyon oldu ve çocuklarimiz önemli bir basariya imza atti. Hepsini yürekten kutluyor ve tebrik ediyorum. Bu sporcularimizin içinde Bursali iki çocugumuzun olmasindan da çok mutlu olduk. Hem Furkan’i hem de Birkan’i tebrik ediyorum. Furkan ayni zamanda milli takim kaptani. Insallah bu güzel basari A Millî Futbol Takimimiza da diger farkli spor dallarina da örnek olur. Sporcularimiza, emek veren yetkililere çok tesekkür ediyorum ama her seyden önce bu özel basariya imza atan çocuklarimizi kutluyorum” diye konustu.

Down Futsal Millî Takimi antrenörü Ilyas Sari da sampiyonluk kupasiyla dönülen turnuva hakkinda bilgiler verdi. Özel sporcularin mücadele ettigin bir ligin olmadigini söyleyen Sari, turnuva öncesi farkli illerde yapilan kamp programlari sayesinde basariya ulastiklarini söyledi.



Ziyaretin ardindan Baskan Aktas, sporcular Furkan Özdemir, Birkan Dikici ve Antrenör Ilyas Sari’ya altin ve çesitli hediyeler verdi.

Kaynak: İHA