Boks Milli Takimi, Dünya Sampiyonasi Öncesi Büyük Taslarla Güç Depoluyor

Milli takim antrenörü Ishak Tiryaki:'Dünya Sampiyonasi'na taslarla, kayalarla çalisiyoruz. Rakiplerimize kaya gibi vuracagiz. Insallah Dünya Sampiyonasi'nda ülkemize madalya kazandiracagiz'

BILAL KAHYAOGLU - Büyük Erkekler Boks Milli Takimi sporculari, 26 Kasim-6 Aralik tarihlerin Sirbistan'in baskenti Belgrad'da yapilacak Dünya Boks Sampiyonasi'na büyük taslarla antrenman yaparak hazirlaniyor.

Türkiye Boks Federasyonunun Kastamonu'da bulunan Kadidagi Kamp Merkezi'nde 26 sporcu sampiyona için yumruk salliyor.

Milli takim, hazirliklarinin büyük bir kismini kamp merkezinin yaninda bulunan ormanlik alanda geçiriyor.

Milli takim antrenörü Ishak Tiryaki, AA muhabirine yaptigi açiklamada, sampiyona için çok az bir zamanlarinin kaldigini belirtti.

Bu nedenle güç çalismasi yaptiklarini anlatan Tiryaki, "Dogal ortamda çalismak sporculari ayri bir motive ediyor. Sürekli salonda, kapali alanda biraz bunaliyorlar. Açik havada çalismalari fizik, kondisyon açisindan sporculara faydali oluyor. Salonlarda agirlik kaldirmaktansa burada taslarla, kayalarla güçlenmek daha mantikli. Yoruldugunu sporcu hissetmiyor. Burada 1-1,5 saat çalistigi zaman salondaki 2-3 saate bedel bir antrenman oluyor." diye konustu.

Çalismalarini yogun sekilde sürdüklerini aktaran Tiryaki, "Dünya Sampiyonasi'na taslarla, kayalarla çalisiyoruz. Rakiplerimize kaya gibi vuracagiz. Insallah Dünya Sampiyonasi'nda ülkemize madalya kazandiracagiz." ifadelerini kullandi.

- Milli boksör Acar: "Derece yapmak için çok iyi çalisiyoruz"

Milli boksör Berat Acar ise Dünya Sampiyonasi'na hazirlanmak için az vakitlerinin kaldigini belirtti.

Kampi iyi degerlendiklerini ifade eden Berat, "Insallah takim olarak güzel dereceler elde etmeyi planliyoruz. Dünya Sampiyonasi'nda derece yapmak için çok iyi çalisiyoruz. Taslarla dogada çalisiyoruz." degerlendirmesinde bulundu.

- Birol Aygün: "Dünya Sampiyonasi'ndan madalyalarla dönecegimize inaniyoruz"

Milli boksör Birol Aygün de antrenörlerin kendilerine daha hizli, güçlü ve kuvvetli olmalari için antrenmanlarda yüklemeler yaptigini söyledi.

Tas ile yapilan antrenmanlarda omuz ve kol kuvvetlerinin daha çabuk gelistigini belirten Birol, "Her geçen gün çalisma tempomuzu daha da artiriyoruz. Dünya Sampiyonasi'ndan madalyalarla dönecegimize inaniyoruz." diye konustu.

Kaynak: AA