Besiktas-Sporting Lizbon Maçinin Ardindan

Sporting Lizbon Teknik Direktörü Ruben Amorim:'Ilk 15 dakika Besiktas oyuna güçlü basladi, topu bize vermediler. Coates'in golüyle oyunun dinamikleri degisti'

UEFA Sampiyonlar Ligi'nde Besiktas'a 4-1 üstünlük kuran Sporting Lizbon'un teknik direktörü Ruben Amorim, attiklari ilk golle oyunun gidisatini lehlerine çevirdiklerini söyledi.

Amorim, karsilasmanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda yaptigi açiklamada, zor bir maçi geride biraktiklarini belirterek, "Ilk 15 dakika Besiktas oyuna güçlü basladi, topu bize vermediler. Coates'in golüyle oyunun dinamikleri degisti. Dortmund maçinda yaptigimiz hatalari düzelttik. Rakibin ilk yarida iptal edilen golü önemliydi. Ikinci yariya da iyi savunma yaparak basladik ve istedigimiz galibiyeti aldik." diye konustu.

Besiktas'in kendilerine göre kaliteli bir takim oldugunu vurgulayan Amorim, "Tecrübe eksigimiz var. Rakip 90. dakikada da ikinci golü bulsaydi dönüs yapabilirlerdi. 4-1'lik skordan sonra galibiyetten emin oldum." ifadelerini kullandi.

Korner atisindan bulduklari gollerle ilgili soruyu yanitlayan Amorim, "Iki golü ayni sekilde attik. Hatta ayni sekilde bir de penalti kazandik. Bir sey bir kere oluyorsa sanstir, iki kere oluyorsa üzerinde çalisilmis demektir." degerlendirmesinde bulundu.

Maçta iki gol atan Sebastian Coates ise ekip olarak iyi oynadiklarini belirterek, "Önemli galibiyet aldik, mutluyuz. Idmanlarda kanat organizasyonlarini da çalisiyoruz. Kornerleri çok çalisiyoruz. Bazen oluyor bazen olmuyor. Bugün oldu, kalitemizi gösterdik." diye konustu.

Vodafone Park'taki atmosferle ilgili soruyu yanitlayan Coates, "Taraftarlarin baski yapacagini biliyorduk, buna iyi tepki verdik." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA