Besiktas-Sporting Lizbon Maçindan Notlar

Siyahbeyazli takim, UEFA Sampiyonlar Ligi maçina Süper Lig'deki Medipol Basaksehir mücadelesine göre 5 degisiklikle çikti Teknik direktör Sergen Yalçin, Medipol Basaksehir maçinda oynattigi Mert Günok, Ridvan Yilmaz, Hutchinson, Oguzhan Özyakup ve Güven Yalçin'in yerine Ersin Destanoglu, N'Sakala, Teixeira, Pjanic ve Larin'i görevlendirdi.

UEFA Sampiyonlar Ligi C Grubu üçüncü maçinda Portekiz temsilcisi Sporting Lizbon'u konuk eden Besiktas, Süper Lig'deki Medipol Basaksehir karsilasmasina göre bu mücadeleye 5 farkli isimle çikti.

Teknik direktör Sergen Yalçin, Medipol Basaksehir karsisinda ilk 11'de oynattigi Mert Günok, Ridvan Yilmaz ve Oguzhan Özyakup'u Sporting Lizbon karsisinda yedek soyundurdu.

Medipol Basaksehir maçinda sans bulan Atiba Hutchinson sakatligi nedeniyle Sporting Lizbon karsisinda kadroda yer alamadi. Son lig maçinda görev yapan Güven Yalçin ise UEFA listesinde bulunmamasi nedeniyle Sampiyonlar Ligi karsilasmasinda kadroda yer alamayan isim oldu.

Siyah-beyazli takimin teknik direktörü Sergen Yalçin, söz konusu oyuncularin yerine Ersin Destanoglu, Fabrice N'Sakala, Alex Teixeira, Miralem Pjanic ve Cyle Larin'i ilk 11'de sahaya sürdü.

- Pjanic 3 maç sonra kadroda

Sporting Lizbon karsisinda ilk 11'de görev yapan Miralem Pjanic, 3 maç sonra kadroda kendisine yer buldu.

Sakatligi nedeniyle Sampiyonlar Ligi'ndeki Ajax maçinda forma giyemeyen Pjanic, Süper Lig'de ise Demir Grup Sivasspor ve Medipol Basaksehir karsilasmalarini kaçirmisti.

- Teixeria, Avrupa'da ilk maçina çikti

Besiktas'in sezon basinda kadrosuna dahil ettigi Alex Teixeira, siyah-beyazli formayla ilk Avrupa kupasi maçina çikti.

Teixeira, sakatligi nedeniyle Sampiyonlar Ligi'nde Borussia Dortmund ve Ajax maçlarinda kadroda yer alamamisti.

Sakatligi nedeniyle Süper Lig'de Çaykur Rizespor, Fraport TAV Antalyaspor, Adana Demirspor karsilasmalarinda oynayamayan Brezilyali futbolcu, bu sezon 3. kez ilk 11'de sans buldu.

Bu sezon VavaCars Fatih Karagümrük ve Öznur Kablo Yeni Malatyaspor maçlarinda ayni sansi yakalayan Teixeira; Gaziantep FK, Demir Grup Sivasspor ve Medipol Basaksehir karsilasmalarinda sonradan oyuna dahil oldu.

- Ruben Amorim bu sefer teknik direktör olarak Besiktas'in karsisinda

Sporting Lizbon Teknik Direktörü Ruben Amorim, ikinci kez Besiktas'a rakip oldu.

Futbolculugu döneminde 2011-2012 sezonunda Braga formasi giyen Amorim, Avrupa Ligi 2. turunda iki takim arasinda oynanan karsilasmalarda görev almisti. Amorim'in sonradan oyuna dahil oldugu Portekiz'deki ilk maçi Besiktas 2-0 kazanmisti.

Siyah-beyazli ekip, Amorim'in ilk 11'de sans buldugu Istanbul'daki karsilasmadan ise 1-0 maglubiyetle ayrildi. Skor üstünlügünü elinde tutan Besiktas, 3. tura yükselme basarisi göstermisti.

Braga formasiyla 2019-2020 sezonunda Besiktas'a karsi forma giyen Sporting Lizbon'un santrforu Paulinho, bir kez daha siyah-beyazli takim karsisinda görev aldi. Braga'nin Besiktas ile oynadigi iki maçta da ilk 11'de sahada yer alan Portekizli futbolcu, takiminin evinde 3-1 kazandigi maçta 2 gol atmisti.

- Besiktas, UEFA Gençlik Ligi maçinda maglup

UEFA Gençlik Ligi'nde oynanan karsilasmada Besiktas, Sporting Lizbon'a 3-1 maglup oldu.

Ümraniye Stadi'nda oynanan maçin ilk yarisini 1-0 geride tamamlayan siyah-beyazli ekip, sahadan 3-1 maglup ayrildi.

Okan Agrap'in kirmizi kart gördügü karsilasmada Besiktas'in tek golünü Emirhan Delibas atti.

- Iki kulüp yöneticileri yemekte bulustu

Karsilasma öncesi iki kulüp yöneticileri dostluk yemeginde bir araya geldi.

Besiktas Kulübü Baskani Ahmet Nur Çebi'nin yani sira yöneticiler Adnan Dalgakiran, Ahmet Mesut Urgancilar, Kemal Erdogan; UEFA Delegesi Olzhas Abrayev, Sporting Lizbon Baskani Frederico Varandas ile yöneticiler Francisco Salgado Zenha ve Alexandre Ferreira'yi agirladi.

Çebi, Olzhas Abrayev ile Frederico Varandas'a günün anisina plaket ve Besiktas formasi takdim etti.

- Taraftarlardan büyük destek

Siyah-beyazli taraftarlar, Sampiyonlar Ligi'nin üçüncü maçinda takimlarini yalniz birakmadi.

Vodafone Park tribünlerini tamamen dolduran taraftarlar, maçin basindan itibaren takimlarina büyük destek verdi.

Kaynak: AA