Batman'da 85 Dagci Zore Kanyonuna Yürüdü

Diyarbakir, Batman, Bitlis ve çevre illerden bir araya gelen 85 dagci bir zamanlar terör yuvasi olan Sason’daki Zore kanyonuna yürüyüs düzenledi.

Türkiye Dagcilik Federasyonu Diyarbakir il temsilciligi ve Diyarbakir Doga Sporlari Kulübünün (DIDOSK) organizesiyle Zore Kanyonunu gezen dagcilar kanyona hayran kaldi. Yürüyüse katilan Diyarbakir Dicle Üniversitesi Tip Fakültesi Beyin Cerrahi Uzmani Prof. Dr. Adnan Ceviz “Sason’a bagli Zore Kanyonunda güzel bir doga yürüyüsü yaptik. Zaman zaman suyun içinde, zaman zaman suyun disinda, zaman zaman dagin eteginde, çok güzel manzaralar esliginde güzel bir yürüyüs oldu. Doga sporlari için çok ideal bir ortam, bozulmamis, çok tabii bir ortam. Gönül ister ki Türkiye’deki tüm doga sporculari gelip bu kanyonu gezsin. Kanyon içerisinde adeta bahari yasiyorsunuz, her taraf yesil. Ayrica bir Kanocu olarak inceledigimde bu kanyon kano severler için de çok ideal tabii bir platform. Bu yönden de tüm doga sporcularini bekliyoruz” dedi.

85 dagciyla yürüyüs düzenlediklerini belirten Türkiye Dagcilik Federasyonu Diyarbakir il temsilcisi Abdurrahim Ekin’de “Son 5 yilda sayisizca kanyon ve doga sporlarinda faaliyet gösterdik. Zore Kanyonu parkurunu 85 sporcumuzla gerçeklestirdik. Bu gezimize katilan 85 kisi de çok mutlu ayriliyor buradan. Amacimiz doga sporlarini Türkiye’ye yaymak, Türkiye’ye tanitmaktir. Ben Türkiye’deki tüm doga sevenleri Diyarbakir’a, Batman’a ve çevre illerdeki doga yürüyüs alanlarina bekliyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA