Baskent Turizminin Kalbi Ankara Kalesi Isil Isil

Ankara Büyüksehir Belediyesi, Baskent’in turizm merkezlerinden biri olan Ankara Kalesi’nde aydinlatma çalismalarini hizlandirdi. Kent Estetigi Daire Baskanligi, Ankara Kalesi’nin bulundugu Koyunpazari Yokusu, Karakas ve Pirinç Sokak’i rengarenk armatür lambalarla donatti. Geri dönüsümle yeniden kullanima sunulan armatür lambalar sayesinde 100 bin TL tasarruf elde edildi.

Ankara Büyüksehir Belediyesi, Baskent’in dört bir yaninda ihtiyaç duyulan sokak, cadde ve bulvarlarda aydinlatma çalismalarina hiz kesmeden devam ediyor.

Baskent’in turizm merkezlerinden ve tarihi mekanlarindan birisi olan Ankara Kalesi’nde de aydinlatma çalismalarini sürdüren Büyüksehir Belediyesi, Koyunpazari Yokusu’nu da programina aldi. Kent Estetigi Daire Baskanligina bagli ekipler, esnaf ve vatandaslardan gelen yogun talep üzerine Koyunpazari Yokusu’nu rengarenk dekoratif aydinlatma armatürleriyle donatti.

Geri dönüsümle 100 bin TL’lik tasarruf

Daha önce MKE Ankaragücü Spor Kulübü’ne ait Tandogan Tesislerini bastan asagi yenileyen Kent Estetigi Daire Baskanligi, buradan çikartilan ve kullanilmayan eski armatür lambalari onararak, bakimdan geçirdi.

Geri dönüsümlü malzemelerin yeniden degerlendirilmesi sayesinde 100 bin TL tasarruf saglanirken, Koyunpazari, Karakas ve Pirinç Sokak’ta aydinlatma çalismalari kapsaminda 30 adet dekoratif armatür lamba kullanildi.

Bölgenin tarihi dokusunu bozmadan gerçeklestirilen çalismalar sonucunda sokaklar kirmizi, beyaz, sari, mavi ve turuncu dekoratif lambalarla rengarenk bir görünüme sahip oldu.

Kaynak: İHA