Ampute Futbol Türkiye Kupasi Müsabakalari Diyarbakir'da Basladi

Ampute Futbol Türkiye Kupasi müsabakalari, Sahinbey Belediye Gençlik ve Spor Kulübü ile Pendik Engelliler Spor Kulübü arasinda Diyarbakir'da oynanan maçla basladi.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF), Diyarbakir Valiligi ve Büyüksehir Belediyesi is birligiyle düzenlenen organizasyon öncesi Seyrantepe Spor Kompleksi'nde tören yapildi.

Törende konusan Diyarbakir Valisi Münir Karaloglu, ampute futbolun son yillarda Türkiye'de en gelisen branslardan biri oldugunu söyledi.

Ampute Milli Futbol Takimi'nin Avrupa ve dünya sampiyonalarinda üst üste aldigi basarilarin bu bransa olan ilgiyi artirdigini ifade eden Karaloglu, "Bugün Diyarbakir'da futbol turnuvasina ev sahipligi yapiyoruz. Içisleri Bakanimiz Süleyman Soylu'nun talimatlariyla turnuvaya katilan arkadaslari Diyarbakir'da agirliyoruz. Bir hafta boyunca Türkiye Kupasi maçlari burada oynanacak ve Türkiye Kupasi'ni alacak takim insallah Diyarbakir'da belli olacak." diye konustu.

Karaloglu, Valilik, Gençlik ve Spor Il Müdürlügü, Büyüksehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri ile 17 ilçede eksik olan bütün branslarla ilgili hem spor tesisi yapilmasi hem de gençlik kamplari düzenlenmesi ile ilgili protokol imzaladiklarini ve su anda çok büyük bir yatirimin içerisinde olduklarini dile getirdi.

Diyarbakir'in 2022'de gençlik ve spor hizmetleri bakimindan Türkiye'nin en iyi illerinden biri olacagini kaydeden Karaloglu, bu konudaki bütün projelerini destekleyen Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu'na tesekkür etti.

Törene, AK Parti Diyarbakir Milletvekili Oya Eronat, TBESF Baskani Arif Ümit Uztürk, Merkez Hakem Kurulu Baskani Abdullah Ayar, Ampute Futbol Teknik Kurul Baskani Ahmet Yilmaz, Ampute Milli Futbol Takimi Teknik Direktörü Osman Çakmak ile Gençlik ve Spor Il Müdürü Nüammer Uslu da katildi.

Konusmalarin ardindan oynanan maçta Sahinbey Belediye Gençlik ve Spor Kulübü, Pendik Engelliler Spor Kulübü'nü 4-0 yendi.

Kaynak: AA