Ampute Futbol 2021 Türkiye Kupasi Müsabakalari Diyarbakir'da Basladi

Süper Lig ve 1’inci Lig’den toplam 6 takimin sampiyonluk için mücadele edecegi Ampute Futbol 2021 Türkiye Kupasi müsabakalari, 23 Ekim’e kadar devam ederken, müsabakalarin açilis töreninde konusan Vali Münir Karaloglu, ampute futboluna çok ciddi bir ilginin oldugunu belirterek, her yil kulüp ve lisansli sporcu sayisinin arttigini söyledi.

Ampute Futbol 2021 Türkiye Kupasi müsabakalari, Etimesgut Belediyesi Ampute Spor Kulübü ile Izmir Büyüksehir Belediyesi Genç ve Spor Kulübü arasinda oynanan maçla Diyarbakir’da basladi.

Süper Lig ve 1’inci Lig’den toplam 6 takimin sampiyonluk için mücadele edecegi müsabakalarin final maçlarin, 23 Ekim’de oynanacagi ögrenilirken, Seyrantepe Spor Kompleksi’nde yapilan müsabakalarin açilis töreninde AK Parti Diyarbakir Milletvekili Oya Eronat, Diyarbakri Valisi Münir Karaloglu, Türkiye Bedensel spor Federasyonu Baskani Arif Ümit Uztürk ve çok sayida sporsever katildi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan baslayan turnuvanin açilisinda konusan Vali Münir Karaloglu, ampute futbolunun son yillarda ülkemizde en çok gelisen branslardan biri oldugunu belirterek, her yil kulüp ve lisansli sporcu sayisinin arttigini söyledi.



“Ampute futboluna çok ciddi bir ilgi var”

2022’de Diyarbakir’in, gençlik ve spor hizmetleri bakimindan Türkiye’nin en iyi ili olacagini ifade eden Vali Karaloglu, "Elbette ki bu tesadüfen degil, Ampute Milli Takimimizin hem Avrupa sampiyonalarinda, hem dünya sampiyonasinda almis oldugu üst üste basarilar dolayisiyla ampute futboluna çok ciddi bir ilgi var. Bugün Diyarbakir’dayiz, ev sahipligi yapiyoruz. Içisleri Bakani Süleyman Soylu’nun talimatiyla arkadaslari Diyarbakir’da agirliyoruz. Kupayi alacak takim Diyarbakir’da belli olacak. Turnuvaya katilan bütün takimlara basarilar diliyorum. Diyarbakir, son dönemde hem gençlik faaliyetleri hem spor faaliyetlerinde Türkiye’nin önemli merkezlerinden, merkez sehirlerinden birisi oldu. Gençlik ve Spor Bakanimiz Mehmet Kasapoglu’na çok tesekkür ediyorum. Hem gençlik faaliyetleri hem de spor faaliyetleri ile ilgili götürdügümüz bütün projelerimiz Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan kabul edildi. Milletvekillerimizin de katilimiyla yakin zamanda Ankara’da çok büyük bir protokol yaptik. Diyarbakir merkez ve 17 ilçede eksik olan bütün branslarla ilgili hem spor tesisi, hem gençlik kamplari, hem de gençlik merkezleriyle ilgili su anda çok büyük bir yatirimin içerisindeyiz. Insallah 2022’de Diyarbakir, gençlik ve spor hizmetleri bakimindan Türkiye’nin en iyi ili olacak" diye konustu.

Açilis konusmalarinin ardindan oynanan maçta Sahinbey Belediye Gençlik ve Spor Kulübü, Pendik Engelliler Spor Kulübünü 4-0 yendi.

Kaynak: İHA